RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GIR UT BOK: Claus Lundekvam.
GIR UT BOK: Claus Lundekvam. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Lundekvam: - Sexkjøp skjedde på så godt som alle turer, med landslaget, med Brann, med Southampton

Sist oppdatert:
Claus Lundekvam (42) sjokkerer i ny bok.

I selvbiografien «Claus Lundekvam - En kamp til» forteller den tidligere landslagsspilleren og Premier League-proffen åpent om sine problemer på utsiden av fotballbanen.

Der kommer det frem at den nåværende 42-åringen lenge slet med sexavhengighet.

«Jeg husker ikke når jeg kjøpte sex første gang. Ikke når, ikke hvor. Det har vært mange, og alt flyter sammen. Sannsynligvis var det i begynnelsen av tjueårene, på en eller annen treningsleir», skriver Lundekvam.

NY BOK: Claus Lundekvam.

I tillegg kommer han med oppsiktsvekkende opplysninger om at sexkjøp skal ha funnet sted på flere av lagene han spilte for.

Også for lag med det norske flagget på brystet.

«Det skjedde på så godt som alle turer, med landslaget, med Brann, med Southampton, og jeg var langt ifra alene om det. 25 unge gutter pluss trenere, støtteapparat og diverse mennesker fra administrasjonen – alle skjønner jo hvor ferden går etter at siste kamp på La Manga er spilt. Casino, strippeklubb, bordell. Og alkohol, elver av alkohol» skriver han.

Sex ble en avhengighet han slet med i nesten to tiår. Lundekvam skriver:

«I nitten år var jeg notorisk utro. At folk visste hvem jeg var, ga meg en følelse av uovervinnelighet, av å være hevet over moral og etikk, av at folk rundt meg var der for meg. Ble jeg avvist, gikk jeg videre til neste dame, helt til jeg fant noen som var villig.», heter det i boka.

LES OGSÅ: Lundekvam: - Jeg var alkoholiker, narkoman og sexavhengig

Til slutt begynte det å gå hardt ut over selvbildet og samvittigheten.

«Det eneste jeg måtte passe på var å unngå å bli avslørt. Så jeg bygget opp et forsvarsverk og sørget for at ingen kom helt innpå meg. Jeg stilte opp i aviser og ukeblader, viste fram kona, barna, bilene og eiendommene, og snakket fra levra hver gang jeg følte meg forbigått i landslagskøen. Slik klarte jeg å skjule den andre siden av meg. Den Claus som gjennom hele karrieren tok for seg, følelsesløst og kaldt, som fråtset i nytelse» kan man lese i boka.

Etter flere opphold på rusavvenning og psykiatriske klinikker klarte han å bli kvitt avhengigheten. Men frykten for nye tilbakefall vender stadig tilbake.

Lundekvam fikk 411 kamper for Southampton. Ingen nordmann har flere kamper på toppnivå i engelsk fotball.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere