Lundekvam XI mot Celtic

Etter elleve sesonger i Southampton får Claus Lundekvam sin testimonialkamp 8. mars.

På motsatt banehalvdel står det skotske storlaget Celtic, med Lundekvams gamle manager Gordon Strachan på benken.

- Jeg har vært i dialog med Gordon Strachan. De har sagt seg villige til å stille opp, med noen få forbehold, sier veteranen til Bergens Tidende.

Stopperen er i full gang med sin ellevte sesong for laget på den engelske sør-kysten. Tradisjonen tro får han dermed sin egen oppvisningskamp, der billettinntektene går rett inn på hans egen bankkonto. Men mens testimonial-oppgjørene tidligere var en kjærkommen anledning til å sikre tilværelsen som fotballpensjonist, er det i dag vanlig å gi inntektene videre til et veldedig formål.

I tillegg til selve oppvisningskampen, blir Lundekvam også æret med flere andre arrangementer. Leder for komiiteen som skal gjøre stas på Austevolls store sønn er den gamle storspilleren Matt Le Tissier. Med i planene er blant annet en stor gallamiddag i Southampton, golfturnering på Meland utenfor Bergen og båttur med «Statsråd Lemkuhl».

Håpet er at jubelåret blir kronet med et opprykk til Premier League.

- Det er et utrolig viktig år for Southampton. Rykker vi ikke opp etter denne sesongen tror jeg det kan bli veldig vanskelig å klare det senere, sier nordmannen med lengst fartstid i engelsk fotball.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.