RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lunken interesse for Royal League

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Mens det selges mye billetter i både Bergen og Trondheim, er interessen for Royal League laber i Sverige og Danmark. De svenske seriemestrene Malmö har bare solgt 3000 billetter til kveldens kamp.

I Norge er Royal League-åpningen bortimot perfekt timet, og får mye gratis drahjelp. I Bergen ventes det fulle hus. Byen er i Brann-rus, og folk vil stille opp for å hylle klubbens første vinnere på 22 år. Og i Trondheim drar nok Nils Arne Eggen noen tusen tilskuere ekstra, når han i kveld gjør comeback på Rosenborgs benk.

Særlig i Sverige er situasjonen en annen. Det virker som om folk er mettet på fotball, og mange er kjølig avventende til nykomlingen. Bare de aller mest ihuga har sikret seg billett på forhånd.

IFK Göteborg:
- Tallet på solgte og forhåndssolgte billetter er rundt 6000. Det blir vanligvis solgt en del billetter ved inngangene på kampdagen, mens en del av de forhåndssolgte billettene ikke hentes. Så det er vanskelig å si hvor mange tilskuere vi får, sier Anna Gustafsson ved IFKs markedsavdeling til TV 2 Nettavisen.

- Vi håper i hvert fall på litt mer enn 6000, men interessen er ikke like stor som for Allsvenskan-kampene, hvor vi har hatt et snitt på rundt 14.000. Grunnen til at interessen er såpass liten, tror jeg kommer av at dette er helt nytt for folk. Dessuten har vi hatt et ganske intensivt kampprogram den siste måneden, det kaldt, og kampen går på tv. Vi håper på større interesse til våren.

IFK spiller mot København i kveld.

Malmö:
- Vi har bare solgt 3000 til kveldens kamp. Det er ganske lite, med tanke på det som er vanlig. Basert på erfaringene fra Allsvenskan skulle det indikere 6-7000 tilskuere i kveld, mens vi har hatt et snitt på over 20.000 i Allsvenskan, sier Henrik Bergquist i Malmö FF til TV 2 Nettavisen.

- På forhånd tippet vi på over 10.000 tilskuere, men folk er nok ganske mettet etter den dramatiske serieslutten som endte med gull.

Malmö spiller mot OB i kveld.

Esbjerg:
- Vi har hatt lite forhåndssalg av billetter. Vi har et lite håp om at det kommer 4000 i kveld, men interessen er mye lavere enn for de danske seriekampene. Der har vi et snitt på 7500, men vi har spilt fire hjemmekamper de siste 20 dagene, og merker at folk ikke er så interessert.

Esbjerg spiller mot Vålerenga i kveld.

Brøndby:
- Vi har ikke helt oversikt over forhåndssalget, men forventer at det kommer rundt 10.000 tilskuere på kampen. Klarer vi det er vi meget godt fornøyd, får TV 2 Nettavisen opplyst ved Brøndbys markedsavdeling.

- Vi har et snitt på rundt 15.000 i serien, mens cupen drar 7-8000 tilskuere. Også de innledende kampene i europacupen pleier å trekke 7-8.000, så hvis det kommer 10.000 i kveld må det være bra.

Brøndby spiller mot Tromsø i kveld.

Rosenborg:
- Vi nærmer oss 8000 forhåndssolgte billetter, men det vanskelig å si hva vi ender på i kveld. Noen ganger selger vi 6-7000 billetter på kampdagen, men nå har det begynt å regne, så hjelper jo ikke akkurat. Vi havner et sted mellom 10 og 15.000, er markedssjef Endre Storholts løse anslag.

Det er i så fall mer enn klubben hadde håpet på.

- På forhånd var vi enig om at vi ville være veldig fornøyd med 10.000 tilskuere. Det blir flere enn det, sier Storholt, som innrømmer at Nils Arne Eggens comeback drar en gode del tusen tilsukere ekstra.

Brann:
- Vi har solgt i overkant av 11.000, og har i tillegg rundt 1100 reservasjoner. Normalt selger vi jo en del på kampdagen, så vi håper på bortimot fullt hus, sier Kari Larsen i Branns administrasjon.

Og fullt hus vil på grunn av UEFA-begrensninger si 15.000 plasser. Brann gikk tidligere i uken ut og garanterte fullt hus, men øsende regnvær gjør dette litt usikkert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere