*Nettavisen* Sport.

Lurer Eggen Europa igjen?

Foto: Aleksander Andersen (Scanpix)

Bayer Leverkusen har tunge fravær i kveld, og RBK kan overraske.

16.09.10 11:25

Les også dagens travtips: Spurtsterk dame slår til
Oddstips del 1:Vi går for fransk seier igjen

En usedvanlig innholdsrik liste på Langoddsen denne torsdagen med kamper fra gruppespillet i Europa League som den soleklare hovedretten, og i tillegg ruller den svenske ishockeyen igjen.

Europa League-kampene er en utfordrende affære, da mange lag roterer på lagene sine, og det er ikke lett å vite hvilke lag som helhjertet satser på turneringen og ikke minst er det vanskelig å finne ut hvilken startoppstilling som sendes utpå.

Vårt hovedspill torsdag finner du her: Vi går etter fransk seier igjen

I denne artikkelen konsentrerer vi oss om Rosenborg og Liverpool og de øvrige kampene torsdag.

Fullt lag
Rosenborg skal altså ut i en vanskelig bortekamp i Tyskland. Siste nytt fra RBK-leiren er at Anthony Annan spiller, og i RBKs bortemøte med FC København var det ikke vanskelig å se hvor viktig Annan er for Rosenborg på dette nivået. Kris Stadsgaard er som kjent solgt til Spania og nyinnkjøpte Matthias Bjärsmyr fortsetter som makker til Vadim Demidov i midtforsvaret.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

En hel midtbane ute
Hjemmelaget har hatt en svak utvikling i Bundesliga etter den sterke 2-0-seieren borte mot Borussia Dortmund i åpningskampen. 3-6-tap hjemme for middelmådige Borussia Mönchengladbach og nå sist helg 2-2 borte mot Hannover etter å ha spilt med én mann mer i mer enn en time. Til kveldens kamp må hjemmelaget unnvære Michael Ballack og Renato Augustino som har betjent de to sentrale midtbaneplassene i alle tre seriekampene til nå.

Gode Simon Rolfes er fortsatt skadet (har ikke vært på banen denne sesongen), så Bayer Leverkusen mangler altså tre av sine aller beste midtbanespillere til kveldens kamp. Nå har kanskje ikke Michael Ballack glitret i innledningen av sesongen, men uansett er det et klart svekket Leverkusen som tar imot Rosenborg i kveld. Den gode spissen Patrick Helmes var tilbake sist helg, og sammen med giftige Sebastian Kiessling danner han en sterk angrepsduo. Aldrende Sami Hyypiä (blir 37 år i oktober) regjerer fortsatt i forsvaret, mon tro om det er en styrke?

Tyske lag er overvurdert
Rosenborg har ved gjentatte anledninger vist at de trives i Europa, selv om RBK skuffet i bortekampen mot FC København. Rosenborg har gode minner fra Tyskland, en av lagets aller sterkeste prestasjoner er fortsatt 3-0-seieren borte mot Borussia Dortmund i 1999. RBK glitret ikke i hjemmekampen mot Viking i helgen, men rutine og erfaring tilsier at Rosenborg kan få noe ut av denne kampen all den tid hjemmelaget har så viktige fravær og formen ikke er fremragende. Glem heller ikke at Molde hadde Stuttgart i kne i sin bortekamp og ved siden av Bayern München og Werder Bremen er de tyske lagene overkommelige.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Norsk Tipping tilbyr flere spill på denne matchen, blant annet ledelse 1-0 til Rosenborg fra start og denne kan spilles som singel. 2,55 i odds på at Rosenborg ikke taper er så fristende at vi legger et spill på dette, litt med hjertet, men dog.

Spilleforslag nummer to torsdag (her finner du vårt hovedspill) blir da:
Kamp 61 Bayer Leverkusen - Rosenborg (0-1) 2,03 3,45 2,55
Vår innsats er som vanlig kr 100
Her kan du levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Europa League for øvrig:
- Roy Hodgson sparer trolig både Torres og Gerrard i kveldens kamp mot rumenske Steaua Bucuresti, men Joe Cole er med igjen, og ellers er det en bra ellever Liverpool sender ut på Anfield i kveld. Ikke lett å argumentere for annet enn Liverpool-seier, men oddsen er jo deretter.
- Tre viktige spillere ute med karantene for Sparta Praha i kveldens møte med formsvake Palermo. Dessverre, ellers hadde vi angrepet H'en i denne kampen, da Palermo neppe prioriterer kveldens oppgjør. 2,35 på H lokket lenge.
- Atletico Madrid har hjemmekamp mot Barcelona søndag og hvordan påvirker det laget borte mot greske Aris Thessaloniki? Dessverre så er tre av Aris faste spillere ute med karantene. Aguero spares av Atletico. U?
- Bortefavorittene Manchester City, Villareal og Borussia Dortmund til lav odds- tja....
- Og det er meldt store rokeringer i mannskapene til både Sevilla og Paris Saint Germain - borteoddsen på 5,10 er fristende på franskmennene.
- Formsvake AZ Alkmaar og Stuttgart til svært lave odds. Styr unna.
- Et handicapspill som kan forsøkes er Besiktas hjemme mot svake CSKA Sofia. Besiktas ser solide ut og vinner greit (Guti og Queresma flotte forsterkninger). 1,90 på handicap kan kjøpes.

Her finner du dagens langoddsprogram

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.