RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyn AS slår seg konkurs

Foto: Jon-Michael Josefsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
- Det gikk rett og slett ikke, sier Erik Langerud.

- Gjelden var for stor, sier Lyns administrerende direktør til Aftenposten. Derfor har Lyn AS begjært seg selv konkurs. Lyn AS har ikke midler til å betale kortsiktig gjeld, inkludert momskravet fra Skatt Øst. En konkurs vil bidra til at Lyn AS kvitter seg med all sin gjeld.

Men Lyn AS er ikke det samme som fotballklubben FC Lyn Oslo.

Så fotballklubben FC Lyn Oslo lever altså fortsatt.

Sitter på lisensen og kontraktene
Sportslig sett er det helt avgjørende. Det er nemlig i fotballklubben FC Lyn Oslo at både klubblisensen hos Norges Fotballforbund (NFF), og alle spillerkontraktene, ligger.

De ansatte i administrasjonen var ansatt i Lyn AS. Disse står nå uten jobb.

Men spillere og trenere, hele det sportslige apparatet, har som nevnt sine kontrakter med FC Lyn Oslo. Disse rammes altså ikke foreløpig av konkursen.

Nå handler det for Lyn å få på plass et nytt driftsselskap, og Lyns plass i Adeccoligaen kan reddes dersom det nye selskapet som skal opprettes kan vise til positiv egenkapital innen 31. desember.

Fortsatt gjeld
Ifølge Aftenposten vil det fortsatt være en gjeld på rundt 14 millioner kroner i klubben, som det nye selskapet må kunne betjene.

HamKam overtar Lyns plass i Adeccoligaen dersom klubblisensen trekkes tilbake. Men klubblisensansvarlig Rune Nordhaug i NFF vil ikke trekke noen slike konklusjoner ennå.

- I forhold til klubblisensen er den regulert slik at lisensnemnda kan trekke lisensen, men det betyr ikke at den . Man må avvente til situasjonen er avklart, sier Nordhaug til Nettavisen.

- Vil det ikke være skadelig for norsk fotballs omdømme om Lyn beholder klubblisensen?

- Det kan jeg ikke uttale meg om. Vi forholder oss til regelverket, men også at dette selskapet (Lyn AS, red.anm.) er en betydelig del av klubben, svarer Nordhaug.

NFF avventer
Norges Fotballforbund opplyser i en pressemelding fredag ettermiddag at de kommer til å avvente den videre behandlingen av denne begjæringen. Forbundet opplyser også at aksjeselskapets begjæring om oppbud ikke får noen automatisk konsekvens for klubben i forhold til den videre behandlingen av neste års lisens.

- Det er ingen tvil om at FC Lyn Oslo er i en økonomisk svært utfordrende situasjon, men vi håper fortsatt klubben får inn tilstrekkelig med midler til å sikre videre drift, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

- Under forutsetning av at FC Lyn Oslo klarer å få inn tilstrekkelig med midler til videre drift, så må klubben i likhet med andre klubber i divisjon med krav til lisens dokumentere positiv egenkapital senest per 31. desember 2009. Klubber som ikke klarer dette vil få lisensen trukket tilbake, fortsetter han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere