*Nettavisen* Sport.

Lyn håper på Leo i dag

Foto: Foro: Jon Hagebø

KADETTANGEN (TV 2 Nettavisen): I dag håper Lyn-ledelsen på å komme til enighet med Øyvind Leonhardsen om en kontrakt. Begge parter er innstilt på samarbeid.

- Vi starter forhandlingene i løpet av fredag. Vi vil gjerne ha Leo i vår stall. Også i en rolle etter at karrieren er over. Han har veldig gode egenskaper som kan være med på å utvikle unge spillere for oss, sier Lyn-direktør Morgan Andersen til TV 2 Nettavisen.

Leo har vært klubbløs siden han ble fristilt av Aston Villa etter fjorårssesongen. 34-åringen har lenge slitt med en prolaps i ryggen, som blant annet hindret ham å prøvespille for Portsmouth i januar.

Bedre
Etter det har han trent med Lyn, og var blant annet med laget til La Manga i forrige uke. Nå kjennes skaden mye bedre ut, uten at Leonhardsen vil teste ut ryggen for tidlig i kampsituasjon.

- Jeg vil ikke ta noen sjanser nå, og venter heller litt ekstra. Jeg prøvde i januar, men det var nok litt for tidlig. Nå kjennes ryggen bra ut, og jeg har trent to ganger om dagen. I det siste har jeg også fått trent forsiktig med ball. Det har jeg ikke hatt noen problemer med.

Par uker
- Jeg håper å være i full trening om et par uker. Men det er for tidlig å si om jeg rekker seriestart. Jeg trenger jo også kamptrening, og må kvalifisere meg for laget, understreker Øyvind Leonhardsen til TV 2 Nettavisen.

- Når undertegner du for Lyn, da?

- Vi får nå se, da, sier han med et smil som antyder at han er lysten på spill i Lyn. - Det eneste som gjenstår er jo at vi blir enige. Vi skal begynne forhandlinger, men jeg kan ikke si noe om hvorvidt vi står langt fra hverandre.

Lyn passer bra
- Men det er klart det er interessant å spille for Lyn, som har et stort potensial. Laget spiller en offensiv fotball som passer bra for meg, sier han videre.

Lyn-trener Hans Knutsen sier at Øyvind Leonhardsen og Jo Tessem står øverst på hans ønskeliste.

- Rette holdningene
- Vi trenere ønsker å ha Leo i stallen. Han er en veldig god fotballspiller, i tillegg til at han er en flott fyr utenfor banen med de rette profesjonelle holdningene, sier Knutsen til TV 2 Nettavisen.

I dag starter derfor Lyn-direktør Morgan Andersen forhandlinger på to fronter. Både med Øyvind Leonhardsens agent Rune Hauge, og med Jo Tessem.

- Det er helt umulig på det nåværende tidspunkt å si noe som helst om forhandlingene. Men det er klart at når begge parter ønsker et samarbeid, bør det være mulig å komme til enighet i Leos tilfelle. Når det gjelder Jo Tessem, skal jeg ta kontakt for å høre hvordan han står etter managerskiftet i Southampton, sier Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.