*Nettavisen* Sport.

Lyn risikerer kjempebot

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Mikel-saken kan komme til å koste osloklubben dyrt.

07.07.08 18:51

Forbundsstyret i Norges Fotballforbund kom mandag med en innstilling til Doms- og sanksjonsutvalget om at FC Lyn Oslo bør ilegges en bot på 250,000 kroner i forbindelse med omstendighetene rundt den såkalte Mikel-saken.

- Ikke avgjort
Innstillingen er dårlig nytt for Lyn, som fra før sliter kraftig med økonomien. Siden det ble kjent at klubbens investor, Atle Brynestad, kommer til å trekke seg ut, har det hersket usikkerhet rundt Lyns fremtid.

Klubbdirektør i Lyn, Erik Langerud, mener likevel det ikke er noen grunn til å ta sorgen på forskudd. Han synes først og fremst det er synd at denne saken ennå ikke er over.

- Vi har fått beskjeden om NFFs innstilling og synes det er synd at denne saken ikke er ferdig enda.

- Jeg vil likevel presisere at dette bare er en innstilling. Den skal først behandles og vi får også mulighet til å fremme våre synspunkter før noen endelig avgjørelse blir tatt, sier Langerud til Nettavisen.

- Mye penger
Klubbdirektøren presiserer imidlertid at det aldri er særlig gunstig og få bøter og at 250,000 er mye penger, uansett hvordan det står til med økonomien.

- Vi ønsker selvfølgelig ikke å få bøter i det hele tatt. Dette er en ny regning på veldig mye penger. Ingen ønsker en bot på 250,000 kroner.

- Når det er sagt så er ikke vår økonomi relevant for denne saken enda. Uansett hvilken økonomisk situasjon vi hadde vært i, hadde vi ikke ønsket å bli bøtelagt, sier Langerud.

Forfalsket kontrakt
NFF valgte i mai 2008 å anmelde FC Lyn Oslo til Doms- og sanksjonsutvalget etter at klubben i 2006 skal ha levert forfalsket kontrakt for John Obi Mikel ved to anledninger.

Klubbens daværende direktør, Morgan Andersen, ble senere dømt for forfalskningen i Oslo tingrett. Siden Andersen var ansatt i henhold til idrettens lover, kunne han ikke straffeforfølges organisasjonsmessig av NFF. Det er på bakgrunn av disse omstendighetene at innstillingen om boten på 250,000 kroner nå kommer.

- Svært alvorlig
Fotballpresident Sondre Kåfjord begrunner styrets innstilling med at saken er et alvorlig lovbrudd.

- Det dreier seg om et grunnleggende brudd på helt fundamentale bestemmelser innen lovverket til fotballorganisasjonen. Å forfalske en spillerkontrakt for å gjøre spilleren berettiget til å representere klubben i konkurranser nasjonalt og internasjonalt, er svært alvorlig, sier Kåfjord i en pressemelding fra NFF.

Det er nå opp til Doms- og sanksjonsutvalget å avgjøre saken.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.