Gå til sidens hovedinnhold

Lyn saksøker Andersen

NFF har bøtelagt Lyn Oslo med 250.000 kroner på grunn av at kontrakten til John Obi Mikel var forfalsket. Nå går Lyn rett i strupen på Morgan Andersen.

Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) opprettholdt størrelsen på boten til Lyn. Klubben er overrasket over at utvalget ikke har minsket kravet og vil trolig anke avgjørelsen samtidig som de umiddelbart vil gå til rettslige skritt mot den dokumentfalskdømte eksdirektøren Morgan Andersen.

Det forstår Andersen fint lite av.

– Ulogisk
– Jeg skal forsvare meg. Man kan jo ikke ta imot 100 millioner med viten og viljen, og så saksøke direktøren som skaffet pengene. Når Lyn nå får en smekk retter de kravet mot meg. De sier altså at jeg har jukset, samtidig mener de det er korrekt tilførte midler. Lykke til med å forstå logikken i det, sier Andersen til aftenposten.no.

Avisen skriver at Lyn Oslo kan komme til å saksøke Andersen for 400.000 kroner. 250.000 er fra boten klubben fikk torsdag, en ny bot på 150.000 skal være like om hjørnet, men er ennå ikke besluttet.

– Boten er basert på dommen Morgan Andersen fikk i Oslo tingrett i vår. Derfor kommer vi definitivt til å saksøke ham for disse pengene. Vi er pliktet til å gjøre det overfor klubben, spillere, supportere og sponsorer, sier Lyn-direktør Erik Langerud som er skuffet over at doms- og sanksjonsutvalget ikke firte på kravene.

Håpet på mindre bot
– Jeg hadde håpet at den (boten) skulle vært vesentlig mindre. Jeg hadde håpet at den skulle blitt lavere tatt i betraktning at det ikke var klubben, men den daværende daglige lederen (Andersen) som er dømt for dette. Vi hadde trodd at det skulle telle i formildende retning, Langerud til NRK.

Andersen kan også vente seg et oppgjør med Chelsea i tiden som kommer. London-klubben er ifølge Daily Mail ferdig med både Lyn Oslo og Manchester United, men ikke Morgan Andersen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget