RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyon i rekordtempo

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Etter 7-2-seieren over Werder Bremen er Sylvain Wiltord og Lyon i ferd med å sette en helt utrolig rekord.

Det franske mesterlaget Olympique Lyon kvalifiserte seg for kvartfinale i Champions League på en svært overbevisende måte. Werder Bremen ble slått 7-2 tirsdag kveld. Sammenlagt vant Lyon 10-2 etter to kamper.

Enkel motstand
- Lyon er definitivt et godt lag, men de kommer aldri til å møte så enkel motstand igjen, konstaterte Werder Bremens trener Thomas Schaaf med skuffelse i stemmen.

- Vi har slått et veldig godt lag, og jeg er utrolig stolt av spillerne mine. Det kommer til å bli tøft i kvartfinalen, men jeg tror at laget mitt kan gjøre det bedre enn i fjor, sa Lyons trener Paul Le Guen til BBC i går kveld. Lyon ble slått ut i kvartfinalen i fjorårets turnering.

Det franske laget har nå scoret 27 mål på åtte kamper. Det betyr at de er i ferd med å slå rekorden for høyeste målsnitt i én Champions League-sesong. Den nåværende rekorden innehas av Barcelona, som ved å score 45 mål på 16 kamper fikk et målsnitt på 2,81 i 1999/2000-sesongen.

Lyon har scoret 3,38 mål per kamp denne sesongen.

Nest største seier
7-2-seieren over Werder Bremen var den tredje kampen på rad i Champions League hvor Lyon har scoret tre mål eller mer. Juventus scoret tre mål eller mer i fire strake kamper på vei mot Champions League-tittelen i 1995/96.

Gårsdagens 7-2-seier er for øvrig den nest største seieren i Champions League noensinne. De tre største seierne i denne turneringen er det franske lag som står bak. Monaco slo Deportivo La Coruna 8-3 i november 2003, mens Paris St. Germain slo Rosenborg 7-2 i oktober 2000.

Sylvain Wiltord, spilleren Arsene Wenger mente ikke var god nok for Arsenal, scoret for øvrig tre mål i gårsdagens kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere