Lyon tilbake i det gode selskap

Foto: Andrew Mathhews / PA Photos / NTB scanpix

Etter fjorårets fiasko er Lyon sulten på Champions League spill, men først må Real Sociedad ryddes av banen. Les dagens oddstips.

20.08.13 14:55

Sportspills meny tirsdag:
V4 Visby: En telefon løste floken
V5 Bjerke: Hansen trenger flaks

langoddsen i dag finner vi blant annet Champions League kvalik, engelsk Championship, Conference North and South, islandsk 1.divisjon, skotsk Challenge Cup og brasiliansk Serie B.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
56. Vikingur Reykjavik - Leiknir Reykjavik B 3.05

Islandsk 1.deild. Vikingur spilte 0-0 hjemme mot KA (7.) sist og har ikke bedre enn 1-2-2 på de fem siste. Laget hadde en god periode i deler av juni og juli, men etter 1-6 tapet borte mot Selfoss (9.) ser det ut til at selvtilliten fikk seg en alvorlig knekk. Helgen etter ble det tap hjemme mot Fjölnir (2.) og på Víkingsvöllur har de ikke bedre enn 2-4-2. Ligger på 5.plass med 7-6-3 totalt. Hjörtur Julius Hjartarson (a) og Óttar Steinn Magnússon (m) soner karantene.

Leiknir vant 3-0 hjemme over Throttur Rekjavik (10.) sist og er et av formlagene i serien med 4-0-1. Passerte dermed Vikingur og ligger fjerdeplass med ett poeng mer. Laget har holdt nullen i de fire siste kampene og med 19 baklengs har kun Haukar sluppet inn færre. Er som eneste lag fremdeles ubeseiret på hjemmebane (4-4-0), men på fremmed gress har resultatene variert mer med 4-0-4. Har derimot vunnet sine to siste på bortebane, mot KF (11.) og KA (7.).

De tre siste oppgjørene mellom disse to har endt uavgjort og vi tror dagens kamp også kommer til å bli en jevn affære. Men formkurven til lagene peker i hver sin retning. Vikingur vil bryte den dårlige trenden, mens Leiknir vil fortsette sin gode. Når hjemmelaget merkelig nok presterer bedre borte enn hjemme er det ingen tvil. 3.05 på at et lag i medgang tar seg av et med formsvikt synes godt betalt og blir dagens langskudd.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens avslag
Viktoria Plzen - NK Maribor Piv Lasko H 1.40
Helgens toppkamp i den tsjekkiske ligaen endte 0-0 mellom Viktoria Plzen og Sparta Praha og rivalene ligger dermed side om side på toppen med 4-1-0 etter fem runder. Tsjekkerne kvalifiserte seg til gruppespillet i 2011/12, men i gruppe med Barcelona, Milan og BATE vant de kun én kamp. Har til nå møtt forholdsvis enkel motstand i kvaliken og tok seg av estlandske Kalju med hele 10-2 sammenlagt i forrige runde. Maribor står med full pott etter fem runder i den slovenske ligaen og troner følgelig på topp. Møtte på hard motstand i forrige runde mot APOEL, som imponerte med å ta seg helt til kvartfinalen i fjor, men kom seg videre på bortemålsregelen etter at begge oppgjørene endte uavgjort. Viktoria Plzen har et slagkraftig mannskap, men Maribor viste mot APOEL at de har noe å fare med. Vi synes uavgjortfaren er for høy til at 1.40 blir aktuelt for spill.

Dagens spill
13. Lyon - Real Sociedad

Lyon har startet sesongen forrykende og gikk rett til topp med 4-0 seieren over Nice hjemme og 3-1 over Sochaux borte. Var knyttet spenning til hvordan angrepsrekka kom til å prestere etter at fjorårets toppscorere Lisandro Lopez og Bafetimbi Gomis (ikke bekreftet ennå) er vekke, men Clément Grenier og Alexandre Lacazette har vist at de er godt stilt fremover i år også. Franskmennene er en gjenganger i turneringen, men må sikte seg inn på å gjøre et comeback i gruppespillet etter fjorårets fiasko, hvor de røk ut i kvaliken mot APOEL. Møtte Grashoppers i forrige runde hvor de vant 1-0 i begge kampene. Stiller med en rutinert midtbane med blant annet Yoann Gourcuff og Steed Malbranque, mens det ser bra ut bakover også med det nyinnkjøpte backparet Henri Bedimo Nsamè og Miguel Lopes, som har vært solide innledningsvis. Rémy Vercoutre (k), Rachid Ghezzal (m) og Mouhamadou Dabo (f) er ute.

Real Sociedad sikret seg Champions League plassen takket være seier i siste serierunde og Valencias tap mot Sevilla. En stor prestasjon for klubben som ikke har vært kvalifisert til turneringen siden 2003 og som har måttet ta turen ned til i Segunda B i mellomtiden. Fjorårets fjerdeplass var La Reals høyeste plassering siden de returnerte til Primera Division i 2010, og en bemerkelsesverdig forbedring fra 15. og 12.plassen fra de to foregående sesongene. Mannen som skal ha mye av æren for fremgangen, trener Philippe Montanier, har vendt hjem til Frankrike, og arvtager Jagoba Arrasate har en formidabel jobb med å kopiere resultatene til forgjengeren. En annen viktige brikke, midtbanespilleren Asier Illarramendi (Real Madrid), har også forlatt klubben og vil helt klart bli savnet. Trioen Carlos Vela, Imanol Agirretxe og Antoine Griezmann, som kombinerte for 34 mål i fjor, er fremdeles å finne i stallen, men kun Vela spilte i seriepremieren som endte med 2-0 seier over Getafe.

Lyon startet sesongen godt og trener Rémi Garde uttalte at laget har fått en boost av de gode resultatene. Franskmennene trenger et godt utgangspunkt før returmøtet, og det skal sikres hjemme på Stade de Gerland, hvor de har gode resultater i europeisk sammenheng. Real Sociedad leverte en meget overbevisende sesong i fjor og har mesteparten av laget intakt, men vi har på følelsen at de overpresterte og tror ikke de greier å kopiere suksessen i år. Lyon vil nødig dra til Spania uten mål, og 2.05 virker greit betalt på at hjemmelaget er i føringen før returmøtet.

13. Lyon - Real Sociedad 2.05 3.10 3.00

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.