Lys Arsenal-framtid

Jack Wilshere, Arsenal (16 år) og Gary Naysmith, Sheffield United.

Jack Wilshere, Arsenal (16 år) og Gary Naysmith, Sheffield United. Foto: Glyn Kirk (AFP)

Hvorfor bruke millioner av kroner på transfermarkedet, når framtida finnes i egen stall?

24.09.08 09:26

(ARSENAL – SHEFFIELD UNITED 6-0): Arsenals guttunger er ikke gamle nok til å nyte produktene fra Carling Cup-sponsoren, men de har allerede begynt å vise champagnefotball.

Ikke mindre enn sju i Arsène Wengers startoppstilling i Carling Cup-kampen mot Sheffield United har ennå ikke fylt 20 år. Hvis man legger til innbytterne, var tretten av aktørene på Arsenals lag i tenårene.

Billig moro
Et hattrick fra Carlos Vela, to av Nicklas Bendtner og 16-årige Jack Wilsheres første mål for klubben ga tilskuerne på Emirates stadium skikkelig valuta for pengene. Klubben hadde satt ned billettprisene til bare 10 pund.

Og sjelden har man fått mer for pengene enn tilfellet var tirsdag kveld.

Gary Speed (39) var på banen for Sheffield United. De fleste av Arsenals spillere var ikke engang født da han ligadebuterte i 1988.

Juvelen
Akkurat som Arsène Wengers ligaledende lag, spilte disse gutta teknisk gladfotball. Og ingen imponerte mer enn Arsenal-akademiets juvel, Jack Wilshere.

- Jeg lot Wilshere trener med A-laget da han var 15, og han så ikke bortkommen ut på noen mate. Han er et naturtalent. Han er veldig fokusert og bestemt, men han er også veldig ung. Jeg tror ikke han har begynt å barbere seg ennå, smiler Arsène Wenger.

Sheffield United-sjef Kevin Blackwell så det galgenhumoristiske i tapet, som kom bare timer etter at det ble kjent at United ble tilkjent 30 millioner pund fra West Ham for Tevez-affæren.

Svært imponert
- Livet har en forunderlig måte å få folk ned på jorda igjen. Det løfter deg opp, for så å slenge deg ned igjen.

Men han var også svært imponert over motstanderens unggutter.

- Vi visste jo at det var gode Arsenalgutter. Men jeg tror ikke noen visste akkurat hvor gode de er. De er de beste unge spillerne jeg noen gang har sett i løpet av alle mine år i fotball.

- De kan stilles mot hvilket som helst lag i hele verden på samme alder, og de vil vinne enkelt.

- Mine spillere sa til meg etterpå at det var som å forsøke å slå til fluer. Deres hurtighet var helt utrolig. Vår eneste sjanse hadde vært å ikke bli trukket mot dem i det hele tatt. Jeg spurte Arsène om jeg kunne få låne alle elleve til lørdag, sier Kevin Blackwell til The Sun.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.