RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må bruke millioner på Gjemselund

Sist oppdatert:
Førstkommende lørdag kan Kongsvinger bli klar for Tippeliga-spill neste sesong. Klubbens hjemmebane, derimot, er ikke klar for opprykk.

Kongsvinger vant første kvalifiseringskamp mot Bodø/Glimt 1-0, og kan med seier i returkampen på Aspmyra sikre seg opprykk til Tippeligaen. Klubbens andre opprykk på to år.

Men Kongsvingers hjemmebane Gjemselund er ikke klar for opprykk til landets øverste divisjon. Norges fotballforbunds (NFF) lisenskrav gir anlegget strykkarakter.

Store mangler
- Det er klart vi skal gjøre noe med Gjemselund. Per dags dato oppfyller banen vilkårene for klubber i 1. divisjon, men mangler en god del før den er klar for Tippeligaen, sier Kongsvingers daglige leder Jens Njøsen til TV 2 Nettavisen.

Han peker først og fremst på tre krav som må oppfylles:

- Vi må ha nytt flomlysanlegg, samt undervarme under gressteppet og flere sitteplasser.

Jens Njøsen tror dette skal gå i orden.

- Vi skal få tilskudd fra kommunen, fylket og tippemidler. Dessuten satser vi på et spleiselag med sponsorer, investorer og dugnadsarbeid. Vi er optimister her nå. Se bare på HamKam, som hadde tilsvarende problemer ifjor. De klarte det. Da skal vi klare å oppgradere Gjemselund.

Langsiktig plan
Kongsvinger har allerede en langsiktig plan som går på oppgradering av Gjemselunds fassiliteter.

- Men rykker vi opp, må vi gjøre noe nå, sier Njøsen, og understreker at de allerede har skissert en økonomisk fremtidsplan.

- Jeg har tallet i hodet, hvor mye det vil koste å få klart Gjemselund. Siden det ikke er helt klart, vil jeg ikke gå ut med et eksakt tall ennå. Men flomlys og bane kommer på rundt 17 millioner kroner til sammen. Å få sitteplassene i orden blir billigere, påpeker han.

Frykter ikke NFF
Kongsvinger frykter ikke at NFF tvinger klubben til å spille sine hjemmekamper på Briskeby eller Ullevaal om de ikke får anleggs-kravene på plass.

- Vi har fokus på anleggsiden, og vi har et flott basisanlegg å bygge videre på. Både NFF og folk i det øvrige fotball-Norge håper nok på at vi får et tidsriktig stadion her i disktriktet så snart som mulig. Og det er jeg overbevist om at vi skal klare, fastslår Njøsen.

- Hele byen ser frem til at vi skal få orden på Gjemselund. Den problemstillingen skal vi løse, understreker Kongsvingers daglige leder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere