Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må bryte seierstørke mot England

Norges Solveig Gulbrandsen scorer i kampen mot Elfenbenskysten på Moncton Stadium mandag.
Norges Solveig Gulbrandsen scorer i kampen mot Elfenbenskysten på Moncton Stadium mandag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Før feiringen av at Norge får møte England i VM-kvartfinalen tar overhånd: Kvinnelandslaget har ikke slått England på 13 år og har tapt tre av de fem kampene siden da.

OTTAWA (NTB): Lenge var England motstanderen Norge «alltid» slo. De 12 første oppgjørene ga 11 norske seirer og én uavgjort kamp.

Så snudde det, og England vant tre ganger på rad i 2005 (1-0 i Barnsley), 2008 (2-1 på Kypros) og 2009 (3-0 i Shrewsbury).

- Norge spilte 1-1 mot turneringens beste lag (Tyskland), men vi spiller bra og har våpen som kan såre dem, sier Englands landslagssjef Mark Sampson, ifølge BBC.

Trine Rønning, Maren Mjelde, Solveig Gulbrandsen og Isabell Herlovsen startet alle kampen i Shrewsbury, mens Elise Thorsnes ble byttet inn.

Fara Williams, som scoret da England tok seg videre i VM onsdag, scoret på sin side to ganger i den kampen.

De to siste kampene mot England har endt uavgjort, begge januarkamper i La Manga. Marit Fiane Christensen scoret for Norge i 2010 og Melissa Bjånesøy i 2014.

Bare en gang tidligere har Norge spilt mot England i et sluttspill, men anledningen vekker de beste minner. Norge vant 2-0 i gruppespillet i Karlstad på vei mot sin VM-tittel i 1995, under ledelse av Even Pellerud. Tone Haugen og Hege Riise scoret målene.

Ellers har Norge møtt England åtte ganger i EM- og VM-kvalifisering, med sju norske seirer og en uavgjort (0-0 på Old Trafford i 1990) som resultat. Total målforskjell i de EM- og VM-oppgjørene er 24-2 i norsk favør.

Siste norske seier mot England kom to år senere i Algarve Cup. I mars 2002 vant Norge 3-1. Siden har England hatt overtaket i møtene med Norge, et grep de norske må prøve å bryte mandag. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!