*Nettavisen* Sport.

Må ut med millionbeløp

Foto: Scanpix

Stabæk fotball tapte i retten etter krangel om sponsorprovisjon.

11.03.11 15:53

Det har vært store uenigheter mellom Stabæk fotball og Thue og Selvaag Arena om provisjon fra salg av sponsoravtaler. Nå har Asker og Bærum tingrett avgjort at sistnevnte får millionprovisjonen det har vært splid om, skriver Finansavisen.

Stabæk fotball må ut med 972 969 kroner i tillegg til renter. Bærums-klubben må også betale saksomkostninger på nærmere 100 000 kroner etter at Thue og Selvaag Arena fikk medhold i alle sine krav.

– Vi er uenige i dommen, og det er til vurdering om vi skal anke, sier Stabæks advokat Sverre E. Koch til avisen.

Fotballklubben ikke enig med Thue og Selvaag Arena om hvordan de skulle tolke en inngått avtale dem i mellom. Avtalen gikk ut på at Stabæk skulle betale sju prosent i provisjon og en bonus på tre prosent hvis den samlede kontraktsummen oversteg 30 millioner kroner i 2009.

– Vi har som mange andre fotballklubber utfordringer med økonomien, og har gjort en stor jobb med å rydde opp og kutte kostnader over en lang periode, så et så stort beløp får selvfølgelig konsekvenser. Men hvilke konsekvenser det får kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, sier daglig leder i Stabæk fotball, Jon Tunold til NRK.

På sin side ba Stabæk fotball i sitt motsøksmål om 65 625 kroner pluss renter for det de mente var urettmessig fakturert og utbetalt provisjon til selskapet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag