*Nettavisen* Sport.

Må vurdere studiefond

OPPRETTER UTVALG: Forbundsstyret bestemte at det skal nedsettes et utvalg som skal vurdere et studiefond til videreutdannelse for fotballspillere.

OPPRETTER UTVALG: Forbundsstyret bestemte at det skal nedsettes et utvalg som skal vurdere et studiefond til videreutdannelse for fotballspillere. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Forbundsstyret vil nedsettes et utvalg som skal vurdere et studiefond til videreutdannelse for fotballspillere.

08.03.14 14:47

Forbundsstyret mente forslaget fra Lyngdal om studiefond kunne være for ressurskrevende, men forbundstinget bestemte at det likevel skal nedsettes et utvalg som skal vurdere et studiefond til videreutdannelse for fotballspillere.

Lyngdal påpekte i sitt forslag at flere spillere ikke klarer å kombinere arbeid, utdannelse og toppfotball. «Det fører til at de under, eller etter endt sportslig karriere, kan stå uten et økonomisk fundament til videre utdanning», het det i forslaget.

Drivkraften for et studiefond er å få flere til å «satse» på en fotballkarriere. Det er uklart hvordan fondet skal finansieres, men mot forbundsstyrets ønske ble det bestemt at Norges Fotballforbund skal nedsette et utvalg som skal vurdere mulighetene og kriteriene for et studiefond.

Det ble diskutert om ordet «studiefond» var det rette. Lyngdal fikk støtte fra blant annet Kolbotn. I skissen ligger det at fondet kan finansieres over NFFs budsjett, via årlige tilskudd av sponsormidler og gjennom kollektiv innsats blant medlemsklubbene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.