Mager trøst for banens gigant

Foto: Scanpix

- Utrolig bittert, sier Øyvind Hoås - selv om han spilte som om han var Tippeliga-spiller allerede.

09.11.09 21:48

Sarpsborg-Kongsvinger 3-2 (1-0)

203 centimeter over bakken ruver Øyvind Hoås. På sitt beste er han som Peter Crouch, både i lufta og langs bakken.

Legg til Martin Wiig ved hans side, og du skjønner kjapt hvilke problemer Kai Olav Ryen og Johan Guiomar-Nilsson i KIL-forsvaret hadde å bryne seg på mandag kveld.

Allerede etter åtte minutter slo Hoås til. 26-åringen vendte elegant mot oppasseren sin og banket ballen i nettet bak Conny Månsson.

1-0 til hjemmelaget.

Ut omgangen var det østfoldingene som styrte oppgjøret på Sarpsborg Stadion. Hoås var en konstant trussel, og med unntak av Magnus Sylling Olsen, var det er relativt blekt KIL-mannskap som hadde entret kunstgresset.

Sløste bort sjansene
Etter en snau time fikk vertene en alle tiders mulighet til å doble ledelsen. Hoås gjorde forarbeidet, før Michael Røn ble felt innenfor gjestenes 16-meter.

Bjørnar Johanessen fintet bort keeper Månsson, men maktet likevel å sette straffesparket i tverrliggeren.

Dernest var det Martin Wiigs tur til å pådra seg søkelyset. Den tidligere FFK-spissen senket moderklubben i forrige kvalikkamp.

Han ville ikke være noe dårligere mandag kveld. Guiomar-Nilsson pådro seg rødt kort da han forsøkte å kle av Sarpsborg-spissen.

Minuttet senere sørget Wiig/Hoås for 2-0-ledelse: Et hjørnespark ble stusset videre av Hoås og endte til slutt opp i føttene til spissmakker Wiig. Fra kloss hold, gjorde 26-åringen ingen feil.

Fotballfest
Deretter åpnet den reneste fotballfesten seg i Sarpsborg. Olav Tuelo Johanessen reduserte fra straffemerket, mens Joachim Jørgensen satte inn 3-1 etter at Tom Erik Breive først hadde sendt et frispark i tverrliggeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Minuttet før slutt gjorde Edier Frejd torsdagens returoppgjør til en vidåpen affære. Kai Risholt sendte et farlig frispark inn i Sarpsborg-feltet. Der dukket høyrebacken opp og fastsatte sluttresultatet til 3-2.

- Vi har masse målsjanser som vi ikke setter. Vi er slurvete på de to dødballene vi får imot. Dette er surt. Jeg tror vi kommer til å score mål mot Kongsvinger. Spørsmålet er om vi scorer nok, oppsummerer Sarpsborg 08-trener Roar Hansen overfor NRK.

Hoås: - Utrolig bittert
Heller ikke målfarlige Hoås var spesielt fornøyd.

- Det er utrolig bittert, innleder han.

- Når vi spiller 11 mot 10 mot slutten der, og så klarer vi å slippe inn to mål; det er utrolig surt, sier Hoås.

I KIL-leiren priset man seg lykkelig over å ha med seg et levelig utgangspunkt tilbake til Hedmark.

- Dette er langt, langt under pari. Men sånn som det blir, er resultatet OK for oss, sier Øyvind Eide.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.