*Nettavisen* Sport.

Magisk Neymar fikset finale

Foto: AP/Scanpix

I finalen kan det bli superduell mellom brassen og Lionel Messi.

14.12.11 16:44

KASHIWA - SANTOS 1-3:

Det har blitt skrevet både opp og ned om det brasilianske supertalentet Neymar den siste tiden. Spilleren har blitt koblet til en rekke store klubber i Europa.

Real Madrid har vist interesse, Barcelona har vist interesse, Chelsea har vist interesse og Arsenal-manager Arsène Wenger uttalte nylig at han gjerne henter spissen til London.

Magisk mål
Enn så lenge spiller imidlertid 19-åringen sin fotball for den tradisjonsrike klubben Santos i hjemlandet, klubben Pelé en gang herjet for, og akkurat det gjør han meget bra.

Onsdag var den brasilianske toppklubben i aksjon under semifinalen av VM for klubblag, der japanske Kashiwa Reysol ventet. Og Neymar skulle vise seg fram med en gang.

I det 19. minutt fikk brassestjernen ballen litt utenfor 16-meteren, før han vartet opp med en frekk og flott skuddfinte og la deretter ballen glimrende over Kashiwas keeper og i mål. Magisk!

Få minutter senere var det duket for 2-0 og også dette var en fulltreffer av det vakre slaget. Borges mottok ballen, ladet kanonen, og limte ballen utakbart opp i krysset.

Dette resultatet sto seg til pause, men noen minutter etter hvilen skulle Kashiwa skape ny spenning i kampen. Et hjørnespark havnet på hode til Hiroki Sakai, som reduserte.

Kan møte Barca
Det skulle likevel bli brasiliansk jubel onsdag. Ti minutter etter reduseringen tok Danilo fart og sendte i vei et frispark. Ballen gikk så vidt rundt muren og inn i nettet.

Dette ble også sluttresultatet, noe som betyr at Santos er klare for finale i turneringen. Der venter vinneren av oppgjøret mellom Al-Sadd Sports Club og spanske Barcelona.

Barcelona er det europeiske innslaget i turneringen, siden katalanerne vant Champions League i vår, og spiller sin første kamp i turneringen torsdag.

Skulle det bli seier til Josep Guardiolas menn kan det være duket for en skikkelig stjerneduell i finalen. Santos' Neymar mot Barcas Lionel Messi. Finalen spilles 18. desember.

Se høydepunkter fra kampen mellom Kashiwa og Santos

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.