*Nettavisen* Sport.

Magiske Messi med historisk hat trick

Foto: LLUIS GENE (Afp)

Nå er han Barcelonas mestscorende gjennom tidene.

21.03.12 10:57

BARCELONA - GRANADA 5-3:

Lionel Messi måtte tirsdag score ett mål mot Granada for å skrive seg inn i historiebøkene til Barcelona.

Om den magiske argentineren scoret én gang, ville han tangere klubbrekorden til Cesar Rodriguez, som scoret i alt 232 mål for Barcelona gjennom sin tid i klubben.

Og det gikk som det måtte gå.

Historisk scoring
Først var Messi arkitekten da Xavi scoret 1-0-målet etter kun fire minutter. 13 minutter senere var det Messis tur til å score.

Et innlegg havnet i beina hans ti meter unna mål, og det var ikke en enkel ball å håndtere. Men Messi er Messi, og Barcelonas tier skjøt ballen kontrollert via stolpen og i mål.

Men de som trodde at kampen var avgjort, de måtte tro om igjen.

Slo tilbake
Granada reduserte først etter 55 minutter, da Diego Mainz headet et innlegg i mål bak Victor Valdes.

Om ikke det var nok til å skremme Barcelona, ble det verre fem minutter senere. Dani Alves var for hard med Granadas Benitez i en duell innenfor sekstenmeteren, og dommeren dømte straffe.

Der gjorde Guilherme Siqueira ingen feil, og utlignet til 2-2. Tilskuerne på Camp Nou anet dermed en liten sensasjon, for Granada på 15.plass ble spådd å bli et slaktoffer for Messi & co før kampen.

Tok rekorden
Men hvem andre enn Lionel Messi skulle sette en stopper for den sensasjonen?

Fem minutter etter utligningen ble argentineren spilt alene gjennom med keeper Julio César, og på arrogant vis lobbet han ballen over keeper og i mål. Det var Messis Barcelona-mål nummer 233, og dermed er rekorden et faktum.

Messi er nå tidenes mestscorende Barcelona-spiller!

Barcelona skulle ikke gi seg med det, og økte ledelsen etter 81 minutter. Et Messi-skudd ble reddet av keeper César, men unggutten Cristian Tello var frempå og satte returen i mål.

Hattrick
Men Messi var ikke fornøyd med bare to mål. Etter 85 minutter ble han spilt gjennom av Dani Alves, rundet keeper og satte inn sitt tredje for dagen. Dermed tangerte han ikke bare rekorden til Rodriguez, han økte den like godt med to mål.

Nå har han også scoret flere mål enn forrige sesong, da han scoret 31 mål. Nå står han altså med 34.

Granada fikk et trøstemål rett før slutt, da Guilherme Siqueira fastsatte sluttresultatet til 5-3.

Etter Barcelonas seier tirsdag kveld, er det fortsatt spenning i La Liga. Barcelona er nå fem poeng bak ledende Real Madrid, men José Mourinhos menn har én kamp mindre spilt.

Messi har nå 234 scoringer for Barcelona. Her kan du se det første målet han scoret i Barcelona-karrieren:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.