*Nettavisen* Sport.

Magiske Messi

Foto: AFP/Scanpix

Den argentinske trollmannen ga Real Madrid klart svar, og sendte Barcelona tilbake til topps.

10.01.10 22:57

REAL MADRID - MALLORCA 2-0/TENERIFE - BARCELONA 0-5:

Real Madrid hadde få problemer med å slå Mallorca på hjemmebane søndag kveld. Hjemmelaget produserte sjanser på løpende bånd, men effektiviteten var så som så. I stedet for en målfest, ble det en kontrollert og trygg seier til Real.

I et par timer fikk da også hovedstadsklubben låne tabeltoppen fra Barcelona. Men det var før Barcelona gjestet Tenerife.

Det skulle bli lekestue fra ende til annen, med et sprudlende Barcelona-lag som herjet med hjemmelaget. Anført av en meget opplagt Lionel Messi, og en Bojan Krcic som har gått servitørskolen. Bojan hadde nemlig målgivende på alle målene til Messi. Men Messi har nok vært innom den samme skolen, for på Barcelonas andre mål var det han som sto for forarbeidet.

Et perfekt slått frispark landet på pannebrasken til Carles Puyol. Før det hadde allerede Bojan servert Messi til 1-0. Det tok riktignok 35 minutter før det første målet kom, men da var det over og ut for Tenerife.

På overtid av den første omgangen var Bojan igjen nest sist da Messi løp inn 3-0.

Etter pause slakket Barcelona noe av, men det skulle bli to mål til. Først da Bojan la igjen til Messi, som vakkert chippet inn 4-0 i det lengste krysset. Fem minutter før slutt herjet innbytter Pedro inne i feltet til Tenerife og sørget for at Ezequiel Luna satte ballen i eget nett.

Messis tre mål sørger for at han nå har like mange som Valencias David Villa i kampen om toppscorertittelen. Men minst like viktig var det nok for Barcelona at de igjen klatret forbi Real Madrid.

Real Madrid vant 2-0 hjemme mot Mallorca etter mål av Gonzalo Higuaín og Esteban Granero. Real Madrid har nå 41 poeng, to poeng bak Barcelona på 43.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.