RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mainz fortsetter festen

Foto: Martin Meissner (Ap)
Vi tror på en ny, stor prestasjon av Mainz. Her er dagens oddstips.

Langoddsen byr på de faste fredagsinnslagene 2. Bundesliga og Ligue 2, og fredagskamp fra 1. Bundesliga er Mainz - Wolfsburg. I Tippeligaen møtes Vålerenga og Sogndal på Ullevaal. Vi finner også svensk og nederlandsk fotball, Norges privatlandskamp mot Frankrike i ishockey, NHL og Southend mot Barnet i League Two.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
6. Vålerenga - Sogndal - (pause) B 5,85
Vi satset på Vålerenga både hjemme mot Haugesund og hjemme mot Viking, og pustet svært lettet ut når Vålerenga vant. Nå tør vi ikke mer. Det er grenser for hvor mange hjemmekamper på rad et lag kan starte sløvt og likevel vinne, mot spillets gang. Dersom Vålerenga ikke er skjerpet fra start nå heller, kan de bli straffet av et Sogndal som er ubeseiret og spiller mer offensivt enn forrige sesong. Siden Vålerenga har det med å heve seg i 2. omgang, har vi mer tro på at Sogndal kan lede til pause enn at de vinner til slutt. 5,85 er fin odds på at Sogndal vinner første omgang.

Dagens avslag
1. Eintracht Braunschweig - MSV Duisburg H 2,05
Her er hjemmelaget sikret kontrakt og bortelaget så godt som trygge. Braunschweig har blitt uavgjortspesialister etter 1-8-1 på sine ti siste. Tapet kom borte mot Union Berlin i en betydningsløs kamp sist fredag. Duisburg er ikke noe stort bortelag, men formen er god (4-1-1 på seks siste) og de kan fint klare en uavgjort her, slik så mange andre har klart. Duisburg har 2-3-0 på fem oppgjør mot dagens motstander. Vi holder oss unna H til 2,05 i denne lite viktige kampen.

Dagens spill
Vi gleder oss til i morgen, da det kommer en rekke fine motivasjonsspill og annet snadder på menyen. I dag finner vi ikke like mye interessant, men noe er det. Det blir spill mer på kvalitetsforskjeller enn utelukkende på motivasjon. Vi vurderte Monaco, som er i storform, men lar dem ligge da de møter en motstander på desperat poengjakt. Vi ser nærmere på Mainz og Southend.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

20. Mainz 05 - Wolfsburg
Det gjenstår tre runder i Bundesliga og Mainz har berget plassen med 4-0 over Köln og 0-0 borte mot selveste Bayern München forrige lørdag. De har 7-2-6 hjemme på Coface-Arena. Trener Tuchel gjorde noen endringer borte mot Bayern, og hvis målet var 0-0, lykkes han godt. Nå er det tilbake til en mer normal oppstilling, tror Kicker.de:

Wetklo - Pospech, Kirchhoff, Noveski, Zabavnik - Polanski, Soto - M. Caligiuri, Zidan, Choupo-Moting - Szalai.

På skadelisten står danske Bo Svensson (f) og Marcel Risse (m).

Wolfsburg har mistet piffen etter at plassen ble sikret. Fire strake seire er avløst av tre strake tap, senest 1-2 hjemme for Augsburg. Det kan se ut som ulvene er fornøyd nå, det blir en plass rundt midten nesten uansett hva slags resultater de oppnår i de tre gjenstående. 3-2-10 på bortebane er ganske svakt.

På skadelisten finner vi brasilianske Chris (f) og Felipe (f), Hitzlsperger (m) og lite viktige Medojevic (m). Mulig startoppstilling fra Kicker:

Benaglio - Träsch, Russ, Madlung, Rodriguez - Polak, Jiracek - Dejagah, M. Schäfer - Helmes, Mandzukic.

Uinteressant kamp med tanke på tabellen, opprykk og nedrykk, men vi får 1,80 for at laget i best form vinner på hjemmebane. Det er interessant. Wolfsburg viser trøtthetstegn og da får de normalt ikke med seg noe fra Mainz. Vi bruker H til 1,80.

22. Southend - Barnet
League Two. Southend spilte 0-0 i Torquay i en viktig kamp sist lørdag, der Southend med seier fortsatt ville kunnet kapre en direkte opprykksplass. Nå må Southend og manager Paul Sturrock belage seg på play-off. De er på 5. plass og med tre runder igjen er det 6 poeng opp til direkte opprykk, og 7 poeng ned til nærmeste lag utenfor play-off. Southend gjorde en meget god 2. omgang i Torquay og nå håper Sturrock at laget viser samme fine spill mot bunnlaget Barnet og sikrer play-off i kveld. Southend har 10-6-5 hjemme på Roots Hall, der de har slått AFC Wimbledon 2-0 og Cheltenham 4-0 i sine to siste.

Spissen Freddy Eastwood, på lån fra Coventry, er klar for spill etter skadefravær. Elliot Benyon (a) er suspendert. Leonard, Prosser og Flood er på vei tilbake fra skader, men spiller neppe her.

Barnet lever meget farlig i bunnen av tabellen. To lag rykker direkte ned fra League Two, mens tredje sisteplassen, som Barnet innehar før denne runden, gir fornyet kontrakt. Bunnstriden viser Hereford og Macclesfield på 37 poeng, Barnet på 40 og Plymouth på 44. Dette blir spennende, og dessverre for Barnet er de i elendig form med 1-3-6 på de ti siste, og de fikk et enormt skuffende 1-1-resultat hjemme mot Hereford i forrige hjemmekamp. Dette var nøkkelkampen de skulle vinne, men Hereford brukte bare 11 minutter på å ta ledelsen og var meget nær å avgjøre kampen mot slutten. Manager Lawrie Sanchez fikk sparken etter dette, og i kveld leder Martin Allen laget. Han har vært manager her to ganger tidligere. Vi tror ikke på noen Allen-effekt i kveld, vi tror han trenger litt mer tid med laget, trolig har Barnet og Allen bedre sjanser mot ferdigspilte AFC Wimbledon og Burton i de to siste rundene.

Det er ingen nye skader hos Barnet. Dennehy (f), Senda (f) og Kabba (a) er fortsatt skadet, Marshall (m) er suspendert av klubben og Taylor (a) er løst fra kontrakten.

Det står 5-0-0 fordel Southend på de fem siste innbyrdes uansett bane.

Southend har igjen Oxford borte og svake Macclesfield hjemme, og de er nærmest klare for play-off. Men Barnet er et svakt lag, som ikke klarer å slå selv de svakeste motstandere på dette nivået. For Southend ligger motivasjonen i å spikre play-off allerede her og dessuten holde den gode formen gående. Vi bruker 1,55 på hjemmeseieren og får en fredagsdobbel til 2,79. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.25.

20. Mainz 05 - Wolfsburg 1,80 3,20 3,50
22. Southend - Barnet 1,55 3,25 4,50

Total odds 2,79

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere