*Nettavisen* Sport.

Mainz og Swansea er dagens heteste

Foto: (AP/Scanpix)

To gode hjemmelag møter bortelag ute av form. Sjekk fredagens oddstips.

26.11.10 10:31

Les også: Lesernes oddstips fredag

Til fredag å være er langoddsprogrammet ganske spennende, med tysk og fransk fotball fra nest øverste nivå, som vanlig, men også 1. Bundesliga og engelsk fotball, og noe annen fotball samt ishockey og håndball. Her er det muligheter.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Swansea - Portsmouth
Swansea er ett av to lag fra Wales som gjør det veldig bra i The Championship for tiden. Svanene ligger best plassert av lagene innenfor play-off og har imponerende 6-2-1 på hjemmebane totalt. Målforskjellen 12-2 forteller at man har lykkes med det defensive arbeidet.

Alan Tate er tilbake i forsvaret etter suspensjon, Garry Monk kan også være tilbake, fra skade, men skulle han måtte stå over igjen erstattes han av Albert Serran eller Kemy Agustien. Det ser med andre ord ganske bra ut med laget.

Portsmouth fikk ordnet økonomien, hvertfall midlertidig, og fikk ro til å konsentrere seg om spille fotball tidligere i høst, og det ga resultater. Men etter en meget god periode der man gikk syv runder uten tap, har det gått nedover i november. 0-1-3 på de fire siste er ikke godt nok, de to siste bortekampene er tapt 0-2 i Derby og 0-1 for Barnsley sist lørdag. I disse kampene har man i følge klubben selv startet meget godt, men når uttellingen uteblir dabber man etter hvert av, mister konsentrasjonen og taper. Portsmouth har 2-1-6 på bortebane totalt og bare scoret 6 ganger i alt på disse 9 kampene, nest dårligst i ligaen.

Manager Steve Cotterill stiller trolig det samme laget som tapte mot Barnsley. I forsvaret er Carl Dickinson stadig suspendert og erstattes igjen av Joel Ward. Ingen Hermann Hreidarsson på topp nå heller ser det ut til, han er ikke frisk nok etter sin akilles-skade. Spissen Danny Webber er fortsatt ute med skade.

Vinduet for å hente inn spillere på lån er akkurat stengt i England, og for Swanseas del er det klart at MK Dons- og Wales-spissen Jermaine Easter blir i Swansea minst ut januar. Han scoret 14 ganger for MK Dons i fjor og har lenge ønsket å spille fotball på et høyere nivå, men spiller neppe dagens kamp. Portsmouth ser ikke ut til å ha hentet inn noen nye spillere på lån, hvilket er litt merkelig da de ikke har spesielt bred stall.

Innbyrdes oppgjør:

24.01.2009 Portsmouth - Swansea 0 - 2

Kampen spilles under flomlys på et snart utsolgt Liberty Stadium. Vinner Swansea denne er de a poeng med Cardiff City, det andre walisiske laget i The Championship. Der ligger det fin motivasjon. Portsmouth er et lag vi nødig spiller mot, da de har en del spillere med Premier League-erfaring og et høyt maksnivå når alt stemmer. Nå ser det imidlertid ut til at lite stemmer, det er noe galt med spillernes instilling og da blir det fort vanskelig i Swansea. Tallene forteller at her møtes hjemmelaget som slipper inn færrest mål og bortelaget som scorer nest færrest. 1,70 på H kan gå an. Objektet kan spilles alene, vi bruker det i en dobbel.

Nå kan du tippe på iPhone

Mainz 05 - Nürnberg
Mainz ledet Bundesliga en god stund, smått sensasjonelt, etter syv strake seire innledningsvis. Nå har de falt ned til 2. plass bak Borussia Dortmund, etter en svak periode der de tapte hjemmekamper for Hannover 96, Borussia Dortmund og Hamburger SV og en bortekamp i Freiburg. Forrige lørdag var man tilbake på vinnersporet med 3-2 borteseier mot bunnlaget Borussia Mönchenglad, her snudde man kampen på imponerende vis med to scoringer i sluttminuttene.

Forsvarsspiller Bo Svensson er eneste skade hos Mainz i dag.

Nürnberg ligger midt på tabellen. De tar de fleste poengene på hjemmebane, på bortebane har de 1-3-3 totalt. Sist helg tapte de 1-3 hjemme for Kaiserslautern etter å ha fått to baklengs i løpet av kampens første 12 minutter og selv brent en straffe, helgen før 0-3 borte for Bayern München. I oktober hadde de en fin periode med fire seire, men den gode formen varte ikke evig, nå er det tilbake til hverdagen og stang ut.

Det er trøbbel i Nürnberg-forsvaret i dag. Javier Pinola er fortsatt ute, og Dario Vidosic, som ble byttet inn på hans plass mot Kaiserslautern, er ute med sykdom. To andre faste forsvarsspillere, Juri Judt og Per Nilsson, er også ute med skade, det var de sist også. De sannsynlige erstatterne er ganske uerfarne og har ikke levert varene hittil.

Innbyrdes oppgjør:

07.11.2009 FSV Mainz 05 - 1.FC Nürnberg 1 - 0
19.09.2008 FSV Mainz 05 - 1.FC Nürnberg 2 - 0
24.02.2007 FSV Mainz 05 - 1.FC Nürnberg 2 - 1
30.10.2005 FSV Mainz 05 - 1.FC Nürnberg 4 - 1
11.12.2004 FSV Mainz 05 - 1.FC Nürnberg 0 - 1

Mainz virker ikke veldig stabile for tiden, men her skal de opp mot en overkommelig motstander som sliter med skader i forsvaret og har sluppet inn 6 mål de to siste rundene. Historien viser at Mainz gjerne vinner disse oppgjørene på hjemmebane, og når de viste styrke sist ved å snu 1-2 til 3-2 i sluttminuttene, tror vi Mainz er tilbake i brukbar form og vinner dagens kamp til 1,80 i odds. Også denne kan spilles som single. Vi får en dobbel til 3,06 i odds og setter 100 kroner på denne. Fristen er klokken 20.25.

19. Mainz 05 - Nürnberg 1,80 3,20 3,55
22. Swansea - Portsmouth 1,70 3,10 3,75

Total odds 3,06

Klikk her for å levere dette spillet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.