RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PÅ VEI TIL MADRID: Martin Ødegaard har valgt Real Madrid framfor en rekke andre storklubber.
PÅ VEI TIL MADRID: Martin Ødegaard har valgt Real Madrid framfor en rekke andre storklubber. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Maks tre år for Ødegaard

Strenge regler for overganger for spillere under 18 år.

Martin Ødegaard er i ferd med å bli solgt til Real Madrid, slik Drammens Tidende meldte mandag. Strømsgodset skal ifølge VG ha akseptert en avtale som gir drammensklubben 30 millioner kroner nå, og mulighet for å tjene det dobbelte dersom spesifikke forutsetninger innfris.

Det er også en del kriterier som må oppfylles før overgangen blir godkjent. I utgangspunktet er det nemlig ikke lov til å kjøpe en spiller som er under 18 år.

Kristian Skjennum, som er fagansvarlig for overganger i Norges Fotballforbund, forteller til VG at det finnes unntaksregler som gjør salget av Martin Ødegaard mulig.

Et krav er at kontrakten maksimalt gjelder for tre år. Dette kravet er ufravikelig. I tillegg må kjøpende klubb garantere for at spilleren får en utdannelse.

Det kreves også at klubben sørger for at spilleren trener på høyeste nasjonale niv.

- Det betyr bare at han må være tilknyttet en klubb på høyt nivå. Real Madrid er ikke forpliktet til å la han trene med lagets beste spillere gjennom denne regelen, sier Skjennum.

Spilleren må også få gode boforhold og tildeles en mentor. Det sistnevnte punktet blir automatisk innfridd ettersom pappa Hans Erik flytter med Martin til Madrid.

Når alle kriteriene er oppfylt, må dette dokumenteres overfor Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Når FIFA så godkjenner Real Madrids søknad, er Martn Ødegaard spilleberettiget i Spania.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere