RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maktkamp i FA-korridorene

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Arsenals vise-styreformann David Dein er avskiltet og utstemt fra FA-styret etter en rekke uheldige omstendigheter.

Det engelske fotballforbundets tolvmannsstyre vedtok i går å erstatte Arsenals tidligere så innflytelsesrike vise-styrer David Dein til fordel for Manchester Uniteds David Gill.

Vedtaket om å utelate Dein er en skikkelig smell for en av FAs aller mest betydningsfulle personligheter de siste ti årene.

Dein har fått hard medfart etter at han støttet Luiz Felipe Scolaris kandidatur som engelsk landslagsmanager fremfor Steve McClaren. Dein skal også aktivt ha jobbet med å hindre FA fra å komme i kontakt med Arsene Wenger, som i utgangspunktet var styrets favoritt til å overta roret etter Sven Gøran Eriksson.

«Gunners» ut - United inn
Deins avskjed fører til at Manchester United nå får større innflytelse på prosessene fotballforbundet innad. Uniteds David Gill var selvsagt en lykkelig mann etter avstemningen.

- Jeg er henrykt over å ha blitt valgt. Jeg ser frem til å jobbe sammen med andre om de store spørsmålene som spillet står foran, sier han til britiske The Telegraph.

Arsenal undersøkes
Deins bråe karriereslutt, på sin side, kommer kun få døgn etter at Arsenal ble dratt inn pengeskandalen rundt den belgiske klubben Beveren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere