*Nettavisen* Sport.

Måldrama i Frankrikes VM-åpning

MÅL! Endelig fikk FIFA virkelig bruk for sin nye mållinjeteknologi. Her blir Karim Benzemas forsøk korrekt dømt som mål. Foto: Stillbilde NRK (Med tillatelse)

FIFA kunne endelig flotte seg med sin nye teknologi.

16.06.14 13:02

FRANKRIKE - HONDURAS 3-0:

VM-GRUPPE E:

Frankrike har fått en drømmestart på VM etter en overbevisende 3-0-seier mot Honduras søndag kveld.

«Les Bleus» slet lenge med å få hyll på byllen, men et rødt kort til Wilson Palacios og straffe til Frankrike rett før pause ble avgjørende for kampen.

Mållinjeteknologi
Frankrikes andre scoring ble utrolig nok enda mer dramatisk. En avslutning fra Karim Benzema traff stolpen og landet på bakken, og ved første øyekast var det umulig å fastslå om ballen var ute eller inne.

Men FIFA har innført ny mållinjeteknologi til dette mesterskapet, og endelig fikk vi se det jobbe for pengene.

Reprisene viste klart og tydelig at dommer Sandro Ricci hadde gjort helt rett som dømte mål til Frankrike i den situasjonen, for ballen var inne med en margin på et par centimeter.

Det er første gang i VM-historien at denne type teknologi tas i bruk.

Benzema-show
Kveldens mann ble Karim Benzema, som scoret to mål for franskmennene. Han sto også bak det tredje, men målet blir kreditert selvmål til Honduras.

- Dette er en god seier for oss. Starten på kampen var veldig tøff, men etter straffen og utvisningen ble det lettere, sier Benzema etter kampen.

Didier Deschamps' menn kunne se tilbake på en forrykende oppladning til VM, inkludert en 4-0-seier mot Norge, og de franske tilhengerne kan gledelig registrere at seiersformen fortsetter.

- Det er ikke enkelt å spille mot et så aggressivt og hardtarbeidende lag, men vi var tålmodige og ventet på sjansene. Det var en god start på turneringen, sier Frankrike-sjef Deschamps etter kampen.

SE OGSÅ: Her er de beste VM-bildene

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD START: Frankrike vant i VM-åpningen. Foto: Franck Fife (Afp)


SE:TV-guiden for hele VM

Fakta

Spillerbørs

Selve kampen fikk en pussig innledning, for da lagene entret banen og skulle synge nasjonalsangene, var det helt tyst fra høytalerne. Det medførte flere minutter med venting uten mål og mening før kampen endelig satte i gang.

Frankrike var store favoritter før oppgjøret, og etter et kvarter kunne det stått 1-0.

2* tverrligger
Blaise Matuidi fikk ballen på ti meter etter en dødball, og avslutningen hadde retning nettet. Bare en herlig redning av Honduras-keeper Noel Valladares sørget for at ballen gikk tverrligger og ut.

Noen minutter senere var det Griezmann sin tur til å teste treverket. Han vant i lufta mot Honduras-stopperne, men ballen ble igjen stoppet av tverrliggeren.

Rett før halvtimen var spilt, havnet Paul Pogba i fokus på Estádio Beira-Rio. Den tidligere Manchester United-spilleren ble tråkket på av Wilson Palacios, og Pogba svarte med å strekke ut et bein. Palacios gikk i bakken som en sekk med poteter, og dommer Sandro Ricci valgte å gi gult kort. Det er trolig en korrekt avgjørelse at begge fikk samme skjebne.

Rødt kort og straffe
Men hadde Palacios lært? Nei.

Fem minutter før slutt feide han Pogba overende inne i boksen, og dommer Ricci pekte korrekt på ellevemetersmerket.

Palacios fikk dermed sitt andre gule for kampen og ble utvist.

Klikk på bildet for å forstørre.

AVGJØRELSEN: Paul Pogba blir dyttet av Wilson Palacios, og dommer dømmer straffe og rødt kort. Foto: Murad Sezer (Reuters)


Fra straffemerket var Karim Benzema sikker som banken og sendte Frankrike i ledelsen.

Målet sørget for at de franske supporterne kunne feire en 1-0-ledelse til pause, og skuldrene ble mange kilo lettere etter en haltende åpning på kampen.

Men dramatikken var ikke over. Bare to minutter inn i andre omgang fant Yohan Cabaye Benzema med en flott pasning. Fra skrått hold satte spissen ballen i stolpen og ned på streken. Dommeren dømte mål, og endelig fikk FIFA ta i bruk sin nye mållinje-teknologi.

Karim Benzema jublet for scoringen, men må trolig skuffet konstatere at det blir stående som et selvmål av keeper.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY TEKNOLOGI: Teknikken viser tydelig at hele ballen var over streken. Foto: Stillbilde NRK (Med tillatelse)


Benzema hadde uansett ikke tenkt til å gi seg for kvelden. 20 minutter før slutt fikk han ballen ute til høyre, og Real Madrid-spissen luktet scoring. Med en fantastisk avslutning dundret han ballen i mål, og dermed var kveldens andre scoring et faktum.

Honduras klarte ikke å skape noe som helst foran franskmennenes mål, og dermed ebbet kampen ut med en fortjent seier til Didier Deschamps' menn.

KONKURRANSE: Vil du vinne signert Messi-drakt? Følg oss på Facebook.

Frankrikes neste VM-kamp spilles 20. juni, og da er Sveits er motstander. Honduras møter Equador dagen etter.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag