Målfest med bismak

Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX

Det ble scoret rekordhøye 4,75 mål i snitt i helgens serierunde i Tippeligaen.

21.09.10 09:56

Men selv om tilskuerne på de fleste arenaene kunne stråle over underholdningen, er kanskje alle scoringene et tegn på at noe ikke stemmer helt i norsk fotball. Nils Johan Semb uttalte seg bekymringsfullt om den norske fotballen i Nettavisen før helgen, og de mange målrike kampene gjorde garantert ikke toppfotballsjefen lettere til sinns.

- Som toppfotballsjef vil jeg ikke via media blande meg inn i klubbenes taktiske disposisjoner i enkeltkamper. Men på generell basis har norske lag mye å lære når det gjelder balanse mellom forsvar og angrep. Både Stabæk og Molde skaper – og scorer – nok i sine kvalifiseringskamper. Men de slipper inn for mange mål, sa Semb til Nettavisen da.

Flest mål i Sandefjord
Helgens seriekamper ga hele 38 scoringer. Det startet med syv mål i lørdagens underholdende oppgjør mellom Viking og Vålerenga, der gjestene fra Oslo til slutt vant 4-3.

Søndag fulgte Sandefjord og Tromsø opp med åtte mål i Tromsøs 5-3-seier i hvalfangerbyen, og nesten like gode var Start og Strømsgodset i Kristiansand, der hjemmelaget vant 4-2. Også storkampen mellom Brann og Rosenborg ga mange mål, og det var trønderne som var hissigst foran kassa i 3-2-seieren.

Odd Grenland banket også tre baller i buret i 3-0-seieren over Stabæk, mens oppgjørene Molde - Hønefoss (1-0) og Aalesund - Kongsvinger (2-0) ble rundens mest målfattige oppgjør.

Også mandag var det gøy for tilskuerne å se tippeligafotball. Oppgjøret Haugesund - Lillestrøm endte med tre scoringer til hvert av lagene.

- Ikke bare godt angrepsspill
Nesten fem mål i snitt var et voldsomt sprang opp fra det som var målsnittet for hele sesongen før helgens runde. Da var det scoret 2,92 mål per kamp, men etter den 24. serierunden er snittet steget til over tre.

- Det er en klar tendens i Champions League – og vi så det i VM også – at lagene er veldig opptatt av balanse. Ser man på Spania i VM, slipper de bare inn tre mål på åtte kamper. Selv Barcelona er veldig opptatt av balansen i laget sitt. I Tippeligaen scores det veldig mange mål, og det skyldes dessverre ikke bare godt angrepsspill, sier Nils Johan Semb.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag