*Nettavisen* Sport.

Målfesten glimtet med sitt fravær

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Molde og Aalesund skuffet i lokalderbyet.

10.07.10 18:17

AALESUND - MOLDE 0-0:

Aalesund slo Molde i den dramatiske cupfinalen i fjor høst, mens Molde fikk en liten revansje med 2-1-seieren på Aker stadion i mai i år.

Den gang ledet Aalesund 1-0, men med hjelp av et omdiskutert straffespark på overtid av første omgang klarte moldenserne å snu kampen.

Og ettersom gjestene fra Molde hadde både scoret og sluppet inn mål i hver eneste kamp hittil i sesongen, lå alt til rette for en scoringsrik kamp på Sunnmøre.

Men de som hadde håpet og trodd på en like fartsfylt kamp mellom de to rivalene på Color Line stadion på lørdag, måtte se at starten på kampen var et eneste stort gjesp.

Stolpeskudd
Den første halve timen kan nemlig egentlig oppsummeres som et orgie av feilpasninger, lavt tempo, og to lag som ikke var spesielt villige til å sende mange mann fram i angrep.

Først etter 31 minutter kom den første målsjansen, da Aalesund-keeper Anders Lindegaard måtte varte opp med en kjemperedning på strek etter en Molde-corner.

Og kanskje fikk Aalesund en vekker av nesten-målet imot: Resten av omgangen satte i hvert fall vertene fart og produserte farligheter foran Moldes bur.

Minuttet før hvilen var Demar Philips bare noen centimetere unna å sende Aalesund i ledelsen, men frisparket fra nesten 30 meter dunket i stolpen bak en sjanseløs Knut Dørum Lillebakk og ut igjen.

Dermed gikk lagene målløse til pause, men Aalesund fortsatte å kjøre kampen etter hvilen.

Store sjanser
For i første halvdel av annen omgang var det nærmest spill mot ett mål, og både Tor Hogne Aarøy og Johan Arneng hadde store muligheter til å få hull på byllen - uten hell.

Heller ikke på flere hjørnespark fikk vertene uttelling, og Molde takket for gjestfriheten med å spille seg inn i kampen.

Men selv om begge lagene nå var mer angrepsvillige, var det fortsatt ikke alt som stemte rent fotballteknisk.

Publikum fikk aldri det fyrverkeriet de håpet på, og det mest dramatiske i sluttminuttene var en krangel mellom Aarøy og Molde-forsvaret på overtid.

Kampen endte dermed målløst, uten at noen av lagene klarte å imponere nevneverdig.

- Vil alltid score
- Det er første gang på lenge vi holder nullen, men det er også første gang på svært lenge at vi ikke scorer selv. Vi merket tidlig at vi følte oss ganske tunge framover på banen, oppsummerer Molde-trener Kjell Jonevret overfor NRK etter kampen.

Svensken avviser at gjestene fra Romsdal gikk til kampen for å forsvare seg til ett poeng.

- Vi vil alltid score mål og vinne kamper. Men vi får være fornøyd med ett poeng, sier Jonevret.

Også Aalesund-trener Kjetil Rekdal velger å fokusere på det positive etter det lille antiklimakset av en fotballkamp.

- Det er nerve og spenning hele veien. Vi holder nullen for andre kamp på rad, det er jeg godt fornøyd med, sier den engasjerte treneren etter kampen.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra vår mann på Color Line stadion.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.