Malmö ble ydmyket og mørbanket

- Vi så ikke bra ut, innrømmer Åge Hareide.

04.11.15 01:05

SJAKHTAR DONETSK - MALMÖ 4-0:

Det aller meste gikk galt for Malmö og trener Åge Hareide da den svenske klubben skulle kjempe for videre europacupspill i Ukraina.

Før oppgjøret skjemte tilhengere av Sjakhtar Donetsk seg ut med voldelige angrep mot Malmö-fans både mandag og tirsdag.

Flere tilreisende supportere av det svenske laget endte opp på sykehus etter å ha blitt banket opp av fotballpøbler med tilknytning til tirsdagens motstander.

På banen i den vestukrainske byen Lviv fikk Malmö nesten like mye juling.

- Vi var ikke aggressive nok, og Sjakhtar satte opp tempoet. De var mye bedre enn sist, og vi var mye dårligere. Sjakhtar er et godt lag, og man må være på sitt aller beste for å ha en sjanse i mesterligaen, sa Hareide etter kampen ifølge NTB.

FORSVANT HÅPET? Åge Hareide fikk seg sine egen spiller bli rundspilt av Sjakhtar Donetsk. Med det røk trolig også sjansen til å kapre tredjeplassen i gruppa. Foto: Efrem Lukatsky (Ap / NTB scanpix)

- Da de først scoret, økte moralen i laget. Sjakhtar fikk 2-0 på en straffe som ga oss en dårlig start på annen omgang. Dermed hang vi med hodene. Vi så ikke bra ut i dag, tilføyde han.

Det så riktignok ikke altfor dårlig ut etter 45 spilte minutter. Da sto Oleksandr Hladkyis mål etter snaue halvtimen igjen som eneste eksempel på nettsus bak de to målvaktene.

Berget byttet ut tidlig

Hareide valgte å bytte ut Jo Inge Berget til fordel for Yoshimar Yotún i pausen.

Like før sidebyttet fikk Berget et kne i nakken i en duell med til sin gamle rival fra den siste landskampen mot Kroatia, Darijo Srna.

Byttet ga definitivt ikke noen positiv effekt for Malmö. Bare to minutter var spilt av andre omgang da Alex Teixiera lekte seg med gjestene før han ble dratt ned av Kári Árnason innenfor 16-meteren.

Både Árnason og en protesterende Yotún ble belønnet med gult kort, mens Sjakhtar fikk straffe. Den satte Srna i mål.

Hjemmelagets Eduardo kom også inn på banen halvveis i oppgjøret. Den tidligere Arsenal-spissen trengte ikke mer enn ti minutter på å score på Malmö-keeper Johan Wiland.

Sjakhtar-inbytteren fikk hodet på en volley fra Bernard og sørget for 3-0.

(artikkelen fortsetter under bildet)

STORTAP: Eduardo entret gresset etter halvspilt kamp i Lviv, og gjorde vondt til verre for Malmö og keeper Johan Wiland. Foto: Gleb Garanich (Reuters / NTB scanpix)- Malmö spilte for defensivt, synes jeg. De så redde ut i den første omgangen. Sånn er det å møte oss på hjemmebane, uttalte Eduardo til Expressen etter kampen.

Enda verre skulle det bli for Åge Hareides utvalgte etter at Yoshimar Yotún ga bort ballen enkelt til Srna på egen halvdel.

Backen fikk fri bane oppover høyrekanten, før han la inn til Taison. Wiland reddet avslutningen fra sistnevnte, men Alex Teixeira fulgte opp med å heade inn Sjakhtar Donetsk-mål nummer fire.

Kári Árnason rundet for øvrig av kampen med å bli utvist da han fikk sitt andre gule kort i sluttsekundene.

- Hakkemat

- Sjakhtar Donetsk lager hakkemat av Malmö og slår dem 4-0. Det er meget, meget fortjent, konstaterte Viasat-kommentator Paul Thomas Clay.

For Malmö betyr det ydmykende stortapet at laget må ha poeng mot en av de to klart sterkeste klubbene i Champions League gruppe A, Paris Saint-Germain eller Real Madrid.

Med tre poeng hver til Malmö og Sjakhtar Donetsk, og en klart bedre innbyrdes målforskjell for det ukrainske laget, må Hareide og co. trolig utrette et lite mirakel i en av to siste gruppespillskampene for å få tredjeplassen i gruppa.

Den gir muligheten til videre europcupspill i Europa League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.