Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manchester City filleristet stakkars Burton

MÅLFEST: Manchester City knuste stakkars Burton i første semifinale i ligacupen.
MÅLFEST: Manchester City knuste stakkars Burton i første semifinale i ligacupen. Foto: Oli Scarff (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Målfest for de lyseblå.

MANCHESTER CITY - BURTON 9-0:

Manchester City hadde få problemer med å ta seg av Burton hjemme på Etihad onsdag kveld og tok et langt steg mot finalen i ligacupen.

Returkampen på Pirelli Stadium blir nå en formalitet, det endte nemlig 9-0 til hjemmelaget.

- Det er første gang jeg har vært med på en seier som dette. Vi scoret mange mål, men ønsket å score flere. Det ønsket også fansen at vi skulle gjøre. Vi hadde håpet å klare 10 mål, kanskje det går neste gang, sier Olexandr Zinchenko til BCC.

City-backen spilte en god kamp og scoret altså et flott mål.

- Var det et innlegg? Vis meg litt respekt, er du snill, sier ukraineren om scoringen.

Scoret med hodet

Allerede til pause ledet Josep Guardiolas menn med 4-0 etter scoringer av Kevin De Bruyne, Olexandr Zinchenko to av Gabriel Jesus.

De Bruyne, som har vært lenge ute med skade denne sesongen, nettet det første for de lyseblå og måten han scoret på, var noe uventet.

Den tekniske belgieren satte nemlig inn 1-0 med hodet og BBC var raskt ute med å poengtere at dette var hans første scoring med hode i England.

Den belgiske journalisten Kristof Terreur bet seg også merke i dette.

- Sjelden vare. Jeg kan ikke huske at De Bruyne har scoret med hodet for Manchester City. Er det første gang? Det er mulig jeg husker feil. Jeg husker at han en gang scoret med hodet mot Hoffenheim, skrev den belgiske journalisten på Twitter om den tidligere Wolfsburg-spilleren.

De Bruynes scoring kom allerede etter fem minutter. Burtons Marcus Harness fikk en gedigen mulighet til å utligne etter 12 minutter, men skjøt svakt utenfor fra god posisjon inne i feltet, og etter den misbrukte sjansen handlet det meste om hjemmelaget de resterende minuttene.

Total overkjøring

Gabriel Jesus la på til 2-0 etter en halvtimes spill, og samme mann satte inn sitt andre mål for kvelden bare noen minutter senere.

En av kveldens vakreste scoringer kom etter 37 minutter da backen Olexandr Zinchencko løftet ballen over keeper og i mål fra distanse.

Etter pause fortsatte målfesten i Manchester. Gabriel Jesus noterte seg først for mål nummer tre, før innbytter Phil Foden fant nettet.

Stakkars Burton fikk virkelig kjørt seg og Gabriel Jesus viste igjen spissferdigheter da han ordnet kveldens sjuende City-scoring.

Kyle Walker fikk også være med på moroa og satte 8-0 for vertene.

Riyad Mahrez satte punktum med sin 9-0-scoring på tampen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!