*Nettavisen* Sport.

Manchester City fosser videre

Foto: Scanpix/AP Photo/Jon Super

Et reservepreget City vinner i kveld. Sjekk dagens tippetips!

Midtukekupongen består av fire utfordrende ligacupkamper, et oppgjør i Championship og sju Serie A-matcher. Alle kampene spilles ferdig i kveld.

Tirsdag var tre Premier League-lag i aksjon i ligacupen, og alle stilte med sterkt reduserte lag. Dersom du har mulighet til å vente med å levere tippekupongen til lagoppstillingene er klare i kveld, er det noe vi sterkt anbefaler at du gjør.

Bonuspotten har steget til hele 4,3 millioner kroner, mens det er 400.000 ekstra i pausepotten. Vi har som vanlig satt opp to tippeforslag som kan spilles direkte nederst i artikkelen.

Les også dagens to oddstips:
Ny nedtur for Chelsea
Napoli jakter seriegull

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Everton – Chelsea
Fjerde runde i ligacupen mellom to lag som fikk to helt forskjellige opplevelser i helgen. Everton tok tre viktige poeng i en høydramatisk kamp der Fulham burde ha avgjort kampen få minutter før slutt. I stedet scoret bortelaget to mål på overtid. Everton klatret dermed opp på 13. plass med 10 poeng 8 kamper.

Chelsea fikk to mann utvist før pause mot QPR, og tapte 1-0 i en kamp der faktisk kunne ha knepet ett poeng på bortebane. Tapet førte til at det nå er seks poeng opp til lederlaget Manchester City.

Hos Everton er fortsatt den nigerianske angriperen Victor Anichebe ute med skade. Ellers ser det bra ut. Gode Tim Cahill, Seamus Coleman og Louis Saha startet begge på benken i bortekampen mot Fulham søndag, men er ventet i startoppstillingen i kveld.

Chelsea må klare seg uten seks sentrale spillere: Ashley Cole, Didier Drogba og Jose Bosingwa soner karantene, Ramires og Michael Essien er skadet, og Raul Meireles er såkalt cup-tied. Spillere som Romelu Lukaku, Josh McEachran, Oriol Romeu, Ryan Bertrand, Salomon Kalou, Florent Malouda, Alex og Paulo Ferreira startet alle i forrige rundes cupkamp mot Fulham og antas å starte også i kveld.

Chelsea har nok allerede blikket rettet mot lørdagens hjemmekamp mot Arsenal i Premier League, og vi ser kveldens oppgjør som en gyllen mulighet for Everton.

Vi kan imidlertid ikke utelukke uavgjort helt, og setter HU.

2. Blackburn – Newcastle
Katastrofal start for Backburn, som ligger nederst i Premier League med fattige fem poeng på ni kamper. Tapte søndag 1-2 hjemme for Tottenham i et jevnspilt oppgjør.

Newcastle hadde ingen stor dag på jobben lørdag, men klarte likevel å hale i land en viktig 1-0-seier. Har ennå ikke tapt i serie og ligger på en overraskende fjerdeplass med 19 poeng på 9 kamper.

Hjemmelaget må fortsatt klare seg uten spillere som David Dunn, Ryan Nelsen og Vincenzo Grella, mens Scott Dann og Michel Salgado betegnes som usikre. Steven Nzonzi soner karantene. Det kan se ut som om manager Steve Kean stiller med et sterkt mannskap onsdag kveld, uten at dette er 100 prosent bekreftet.

Hos Newcastle er viktige Shola Ameobi og Cheik Tiote nye på skadelisten. Der finner man fra før Alan Smith, Haris Vuckic og Michael Williamson.

Selv om Newcastle har åpnet imponerende i serien, har de også hatt marginene på sin side i en del kamper - noe Blackburn ikke har hatt. Vi ser kveldens kamp som en fin anledning for hjemmelaget til å spille på seg selvtillit og tror HU holder.

3. Stoke – Liverpool
Stoke klarte seg bra lenge mot Arsenal i helgen, men tapte til slutt 3-1 etter at Robin van Persie kom inn som innbytter og avgjorde kampen sammen med tilrettelegger Gervinho. Hjemmelaget ligger nå på 9. plass med 12 poeng på 9 kamper og beskjedne 7-11 i målforskjell.

Liverpool har vært bedre enn motstanderen i to kamper på rad, men har likevel måttet nøye seg med uavgjort mot Manchester United og Norwich. Ligger på 6. plass med 15 poeng på 9 kamper.

Ricardo Fuller er fortsatt ute for hjemmelaget, mens både Danny Higginbotham og Jonathan Woodgate er tilbake etter skader. Stoke har gjort det solid i både Europa League og Premier League, og kommer trolig til å gjøre noen endringer på laget sitt. Likevel blir det en bra førsteellever etter det vi har sporet opp.

Kenny Dalglish vil garantert gjøre endringer, men Liverpool har en bred stall og ser nok på ligacupen som nokså viktig denne sesongen ettersom man ikke er opptatt i Europa. Trolig vil Andy Carroll være en av dem som starter.

Dersom Liverpool virkelig satser på denne kampen, er de gode nok til å stikke av med seieren, så vi ser oss nødt til å bruke alle tegn. HUB.

4. Wolverhampton - Manchester City
Hjemmelaget lå under 0-2 hjemme mot Swansea lørdag, men kom tilbake og reddet et viktig poeng i bunnstriden. Ligger nå på 16. plass, med 8 poeng på 9 kamper.

Skademessig ser det ok ut for hjemmelaget; kun Steven Fletcher, Kevin Foley og George Elokobi er ute. Hos City er bare Owen Hargreavs ute.

Wolves-manager Mick McCarthy har mer enn antydet at han vil gjøre endringer på laget til denne kampen. Adlene Guedioura, Nenad Milijas, Sam Vokes, Dorus De Vries, Jody Craddock, Stephen Hunt, Matt Doherty, David Edwards og George Elokobi er alle spillere som er aktuelle for startoppstillingen i denne kampen. Den godeste McCarthy prioriterer nok ligaen og det er et redusert Wolves som tar imot Manchester City i kveld.

Manchester City er ekstremt høyt oppe etter 6-1 mot erkerivalen United på Old Trafford og leder ligaen med 25 av 27 mulige poeng. Hvordan Robert Mancini kommer til å disponere sitt lag i kveld, er mer uvisst. Uansett har City en så bred stall at det kommer til å bli en sterk lagoppstilling. B.

5. Birmingham – Leeds
Utsatt kamp i Championship.

Hjemmelaget tok tre viktige poeng borte mot bunnlaget Bristol City i helgen og har nå 17 poeng på 10 kamper (de fleste andre har spilt 13). Hjemme er det blitt imponerende 3-1-0 og 7-1 i målforskjell. Inkludert Europa League (seire borte mot maribor og Club Brügge) står Birmingham med fem strake seirer, nå og laget ser ut som en klar opprykkskandidat. Mannskapet til manager Chris Hughton er også nesten skadefritt, kun et par spillere er uaktuelle.

Leeds har gjort det for vane å vinne kamper i sluttminuttene denne sesongen, og lørdag var det Peterborough som måtte se seg slått på overtid. Det gamle storlaget ligger nå på 5. plass, og vil komme helt i ryggen på tetlagene med seier i kveld. På bortebane er det blitt 2-2-2 så langt i serien. Er ubeseiret på de siste sju kampene. Bortsett fra at midtbanespilleren Robert Snodgrass er tvilsom, er det få skadeproblemer hos Leeds.

Hjemmesterke Birmingham blir et av våre fem sikre holdepunkter i kveld. H.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

6. Napoli – Udinese
Toppkamp i Serie A. Napoli ligger på femteplass med 11 poeng på 7 kamper, mens Udinese overraskende toppet ligaen før Juventus vant i går kveld.

Napoli har sakket litt akterut etter 0-0 borte mot Cagliari sist og 1-2 hjemme for Parma runden før. Bortelaget har kun sluppet inn ett mål (10-1) og har ennå ikke tapt en kamp. Hadde få problemer med å beseire lille Novara 3-0 hjemme i helgen.

Det er tett kampprogram i Italia om dagen, men Napoli har sine tre ess tilbake i startoppstillingen onsdag (Cavani, Hamsik, Lavezzi). For øvrig er Miguel Britos (forsvar), Walter Gargano (midtbane), Goran Pandev (spiss) og Marco Donadel (midtbane) på skadelisten. Gargano har startet i seks av sju kamper denne sesongen, men erstattes av den meget solide sveitsiske landslagsspilleren Gökhan Inler, så det skal ikke bety allverden.

Hos Udinese er det dukket opp to svært sentrale fravær. Den chilenske midtbanespilleren Mauricio Isla (seks kamper fra start) og den notoriske goalgetteren Antonio Di Natale er begge uaktuelle i kveld. Di Natale senket Novara på egenhånd. Fjorårets toppscorer i Serie A har allerede scoret seks ligamål denne sesongen og blir savnet i kveld.

Vi har stor tro på Napoli i kveld og setter en noe vågal H.

7. Milan – Parma
Milan lå under 0-3 for Lecce i helgen, men knep tre poeng takket være fire mål etter hvilen. Kevin Prince-Boateng scoret ekte hattrick i andre omgang i løpet av 14 minutter, før Yepes satte inn seiersmålet sju minutter før slutt. Klatret dermed opp på 7. plass med 11 poeng på 7 kamper. Bortelaget skuffet med 1-2 hjemme for Atalanta i samme runde og ligger to poeng bak dagens motstander. Gjorde en bra førsteomgang i den kampen, men fikk ikke uttelling og falt litt sammen i den andre omgangen. Gode Giovinco har for øvrig scoret fem av Parmas ni seriemål denne sesongen.

Legg merke til at Parma er det eneste laget som ennå ikke har spilt uavgjort (3-0-4).

Milan stiller trolig uten spillere som Thiago Silva, Gennaro Gattuso, Mathieu Flamini og Clarence Seedorf, mens spissen Sergio Floccari er eneste skadefravær hos Parma.

På en vrien kupong med få klare bankervalg, vi ser oss nødt til å sette ren H her.

8. Lazio – Catania
Lazio tok tre oppskriftsmessige poeng borte mot bunnlaget Bologna i helgen og ligger på en flott tredjeplass med 14 poeng. Catania spilte en meget god kamp borte mot Fiorentina lørdag, og kunne fort tatt tre poeng i stedet for ett. Står med 10 poeng så langt. Har vist seg som et vanskelig lag å slå og er bare blitt påført ett tap (2-4-1).

Hjemmelaget er sterkt svekket på midtbanen i denne kampen. Dyktige Stefano Mauri har vært ute en stund, og nå er også meget viktige Anderson Hernanes skadet. I tillegg er to andre midtbanespillere uaktuelle: Matuzalem og Alvaro Rafael Gonzalez. Den solide midtstopperen Andre Dias er suspendert.

Catina har ingen nye på skadelisten. Men kaptein Marco Biagianti (midtbane) og argentinske duoen Pablo Ledesma (midtbane) og Pablo Sebastián Álvarez (forsvar) og David Suazo (angrep) er fortsatt ute.

HU.

9. Genoa – Roma
Genoa hentet opp Juventus’ ledelse to ganger lørdag og sikret et viktig poeng på en vanskelig bortebane. Ligger på 14. plass, med 9 poeng på 14 kamper. Roma klatret til 6. plass etter seieren over Palermo dagen etter, men har bare tatt to poeng mer enn dagens motstander.

Hjemmelaget må klare seg uten den rutinerte og dyktige forsvareren Kakha Kaladze (suspendert) og den nye, brasilianske spissen Zè Eduardo.

Hos Roma er kaptein Francesco Totti, storkjøpet Miralem Pjanic (offensiv midtbanespiller som kom fra Lyon før denne sesongen) og den gode høyrebacken Aleandro Rosi ute med skader. Et par reservespillere er også uaktuelle.

En åpen kamp der alle kryss må med. HUB.

10. Atalanta – Inter
Atalanta tok en meget viktig trepoenger borte mot Parma forrige runde og fikk et pusterom i bunnstriden. Ligger nå på 15. plass med 8 poeng. Inter har fått en katastrofal start på sesongen, men kom seg opp på 7 poeng og 16. plass med 1-0 over Chievo søndag. Storklubben står bare med 2-1-4 etter sju seriekamper, men ser ut til å være på rett vei nå. Slo gode Lille 1-0 borte i Champions League forrige tirsdag.

Thomas Manfredini (forsvar) er eneste skadefravær hos hjemmelaget. Inter må klare seg uten Diego Forlan, som fortsatt har til gode å imponere i Inter-trøya, samt beinknuseren Walter Samuel. Har også noen skader på spillere som normalt sliter benken.

Hjemmelaget har hatt nokså enkelt program så langt, og vi tviler på at Inter som er nødt til å ta tre poeng for å klatre mot anstendige plasseringer, taper. UB.

11. Cesena – Cagliari
Cesena har ennå ikke vunnet denne sesongen og ligger sist med to fattige poeng (0-2-5). Bortemøtet med Siena i helgen endte med 2-0-tap. Cagliari har bare sluppet inn fem mål så langt og ligger på en imponerende 4. plass med sine 12 poeng. Spilte 0-0 hjemme mot Udinese sist og hadde to tverrliggerskudd i den kampen.

Hjemmelaget må klare seg uten viktige Adrian Mutu (karantene). Har ellers fravær på Tibor Cica, Jorge Martinez, Raphael Martinho og Giuseppe Colucci, men disse er ikke blant klubbens mest sentrale spillere.

Hos Cagliari er midtstopperen Davide Astori ute, ellers er bare Moestafa El Kabir og Sebastian Eriksson utilgjengelige.

Cesena er meget svake, men vi kan ikke utelukke at de kniper tre poeng. HUB.

12. Chievo – Bologna
Chievo tapte som nevnt 0-1 for Inter i helgen og ligger på 12. plass med 9 poeng. Møter et Bologna-lag som tapte 0-2 hjemme for Lazio og bare har tatt 4 poeng. Bologna fikk en opptur etter trenerskifte med å slå nyopprykkede Novara 2-0 helgen før, men gjorde en svak kamp hjemme mot Lazio søndag og skapte nesten ingen ting fremover på banen.

Den rutinerte forsvarsspilleren Gennaro Sardo er ute for hjemmelaget, eller ser det bra ut med tanke på skader.

Hos Bologna er bare West Hams tidligere midtbanespiller Alessandro Diamanti skadet.

Bologna ser såpass råtne ut i år at vi ikke nøler med å sette en ugardert H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion, et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 26.10.2011 20:40
1. Everton - Chelsea H
2. Blackburn - Newcastle H U
3. Stoke - Liverpool H U
4. Wolverhampton - Manchester City B
5. Birmingham - Leeds H
6. Napoli - Udinese H
7. Milan - Parma H
8. Lazio - Catania H U
9. Genoa - Roma H U B
10. Atalanta - Inter U B
11. Cesena - Cagliari U B
12. ChievoVerona - Bologna H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 26.10.2011 20:40
1. Everton - Chelsea H U
2. Blackburn - Newcastle H U
3. Stoke - Liverpool H U B
4. Wolverhampton - Manchester City B
5. Birmingham - Leeds H
6. Napoli - Udinese H
7. Milan - Parma H
8. Lazio - Catania H U
9. Genoa - Roma H U B
10. Atalanta - Inter U B
11. Cesena - Cagliari H U B
12. ChievoVerona - Bologna H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.