RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manchester City suser videre i Premier League

SCORET: Riyad Mahrez satte inn Manchester Citys andre mål mot Watford.
SCORET: Riyad Mahrez satte inn Manchester Citys andre mål mot Watford. Foto: Andrew Boyers (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Slo Watford borte og er fortsatt ubeseiret.

WATFORD - MANCHESTER CITY 1-2:

Manchester City har nærmest vært ustoppelige i store deler av denne sesongen og tirsdag fortsatte de lyseblå seiersmarsjen.

Heller ikke Watford klarte ikke å stoppe Josep Guardiolas menn.

- Enormt gode

Underveis i kampen lot folk seg imponere av det City viste på bortebane i London og spesielt gjestenes andre mål begeistret.

Leroy Sané sendte City i føringen fem minutter før pause, mens Riyad Mahrez la på til 2-0 fem minutter ut i andre omgang.

Det på en dag da formspilleren Raheem Sterling var henvist til benken, mens Sergio Agüero ikke var med i troppen.

- 2-0 City. Mahrez. Nytt sånt mål de har scoret hele sesongen. De er enormt gode, skrev ekspert Morten Langli på Twitter.

- Manchester City har enorme midler, og eiere ikke alle elsker. Men: Jeg vet om mange som har mye av det samme uten å være i nærheten av så gode, og så morsomme. Elsker å se dem sparke rund ball, mente Lars Tjærnås.

- Helt vanvittig, skrev tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise som svar til Tjærnås' tweet.

Abdoulaye Doucouré scoret Watfords mål og sørget for en dramatisk innspurt på kampen, mens City holdt unna med nød og neppe.

Watford yppet seg

Vertene yppet seg flere ganger mot City i løpet av første omgang og allerede etter noen minutter forsøkte Robert Pereyra en avslutning. Han siktet mot hjørnet av lengste stolpe, men avslutningen gikk utenfor.

City hadde også en rekke gode sjanser til å ta ledelsen før pause.

Like etter Watfords gode sjanse innledningsvis satte Leroy Sané på turboen og løp seg fri. Ben Foster reddet chippen fra tyskeren.

19 minutter var spilt da City fikk en gigantsjanser på løpende bånd. Riyad Mahrez, Bernardo Silva og David Silva fikk alle muligheten, men Foster var våken i buret og fikk avverget kanonaden på mesterlig vis.

Brystet inn ledermålet

Etter 31 minutter var gjestene på farten igjen. Gabriel Jesus ble spilt igjennom, men måtte avslutte fra spiss vinkle, og Foster blokkerte.

Så var det Watfords tur igjen. Abdoulaye Doucouré slo inn og i feltet var Troy Deeney sterkest. Han fikk avsluttet inne i boksen, men City-keeper Ederson fikk hindret vertene ledelse med en sterk benparade.

Fem minutter før slutt skulle det bli nettkjenning, til City. Foster klarte først å redde fra David Silva, men Mahrez fikk muligheten til å slå inn på nytt. Denne gang fant han Sané, som brystet ballen i nettmaskene.

Doblet ledelsen

Fem minutter ut i andre omgang var ledelsen doblet. Denne gangen var det Mahrez som var sist på ballen. Gabriel Jesus var nest sist.

City hadde god kontroll og kunne tillate seg å ligge litt lavere i banen og satse på de overgangene som bød seg. Det gjorde de da Gabriel Jesus ble spilt igjennom etter 70 minutter, men alene med Foster klarte ikke den brasilianske spissen å lure ballen i nettet. Nok en god redning av Foster.

Watford hadde også sine muligheter mot slutten og fem minutter før slutt kom utligningen.  Doucouré fikk kranglet ballen i mål og dermed ble det ny spenning i kampen de siste minuttene.

City virket rystet noen minutter, men etter en defensivt bytte fikk Guardiolas menn noe bedre kontroll igjen.

Det endte med City-seier og dermed står laget med 13 seire, to uavgjort og null tap etter 15 ligakamper. Det holder til 41 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere