RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manchester United avanserte til utslagsrundene i Champions League

Sist oppdatert:
Manchester United trengte bare to minutter på å avgjøre kampen mot CSKA Moskva.

MANCHESTER UNITED - CSKA MOSKVA: 2-1

«De røde djevlene» slapp inn et tidlig mål etter pausen, men kom sterkt tilbake på Old Trafford. Etter seieren over det russiske laget er Jose Mourinhos lag videre til utslagsrundene i Champions League. Mohammed Elyounoussis og Basel tok andreplassen i gruppe A og avanserer også fra gruppespillet. 

Ifølge BBC Sport sa José Mourinho hva han tenkte om de kommende utslagsrundene til BT Sport. 

- Jeg har aldri vært den heldigste, når de kommer til slike trekninger. Det er bedre å holde kjeft og bare glemme det, fordi kampene spilles ikke før i februar, sa Manchester Uniteds manager etter kampslutt.

- Foreløpig skal vi konsentrere oss om den engelske ligaen, men jeg vet at det ikke er noen lag som kommer til å hoppe av glede hvis de blir trukket til å møte oss i åttendedelsfinalen, forklarte portugiseren videre. 

Selv om United ikke hadde scoret før pausen var Mournho fornøyd med prestasjonene. Han skrøt uhemmet av Romelu Lukaku. 

- Vi spilte godt i første omgang og jeg synes gutta spilte profesjonelt og jeg var ikke misfornøyd. Hvis jeg kan bestemme hvem som scorer for oss vil jeg alltid velge spissene, fordi deres selvtillit ofte avhenger av det. Lukakus er helt vilt hvor mye Lukaku jobber for laget hver eneste kamp, uttalte manageren om den belgiske stjernespissen.   

Lukaku- og Rashford-magi

En av kampenes store spillere, Paul Pogba, hadde flere gode innvolveringer og ved et punkt klarte ikke koommentator, Morten Langli å dy seg.

- Dette her er deilig, utbrøt Viasport-kommentator, Morten Langli, da Pauls Pogba gled forbi CSKA Moskva-spillerne. 

Først reduserte Lukaku til 1-1 etter et nydelig innlegg fra Pogba. To minutter senere fant Juan Mata en ung og lovende engelskmann i boksen. Marcus Rashford sendte ballen enkelt i mål bak Igor Akinfeev.

Det tok under fem minutter før Manchester United skapte sin første store sjanse på Old Trafford, i den siste gruppespill-kampen i Champions League. Marcus Rashford ble tredd nydelig gjennom det russiske forsvaret av Romelu Lukaku, men den unge engelskmannen satt ballen i treverket og ut. 

Shaw tilbake

Mellom det 20. og 22. minuttet kom United til flere store muligheter, anført av Luke Shaw. På den første muligheten får den skadeforfulgte venstrebacken skutt et herlig volleyskudd, som ble reddet av CSKA Moskvas sisteskanse, Igor Akinfeev. Returen havnet hos Lukaku, som fikk pirket ballen mot mål, men igjen var Akinfeev i veien. 

Ved neste mulighet spilte den franske midtbaneregistaen, Paul Pogba, gjennom Luke Shaw. Venstrebacken fikk lagt inn mot bakerste stolpe, men Rashford nådde ikke frem i tide. 

Russisk bortemål

Rett før pause fikk CSKA Moskva sin første store sjanse og den skulle resultere i mål. Den russiske midtbanegeneralen Alan Dzagoev ble skutt i ryggen av Vitinho, før ballen havnet i nettet bak Sergio Romero. 

Mario Fernandes kom fossende nedover høyreflanken, før han fikk lagt inn til Vitinho, som skjøt mot mål. Ballen var på vei mot mål, men traff Dzagoev i ryggen. Det ut som russeren var i offside, men Daley Blind var utenfor sidelinja og dermed ble målet godkjent.    

To mål på to minutter

Plutselig var det «de røde djevlene» som var i ledelsen. Først reduserte Lukaku til 1-1 etter et nydelig innlegg fra Pogba. To minutter senere fant Juan Mata en ung og lovende engelskmann i boksen. Marcus Rashford sendte ballen enkelt i mål bak Akinfeev. 

Fem minutter før full tid fikk CSKA Moskva muligheten til å redusere for gjestene. Russeren ble spilt alene mot keeper og prøvde å sende ballen mellom beina på Romero. Den argentinske sisteskansen viste hva han var god for og gjennomførte en dyktig beinparade.  

Pogba utestengt

Paul Pogba spilte hele kampen mot det russiske laget for de «røde djevlene». Manchester United droppet å anke det røde kortet til Paul Pogba under lørdagens storkamp borte mot Arsenal, så det blir en stund til vi får sett den franske midtbanemannen igjen. 

Manchester United vant oppgjøret med 3-1, men franskmannen fikk se det røde kortet direkte etter en stempling mot Héctor Bellerín i 74. spilleminutt. Dermed vil ikke franskmannen få spilt i helgens derby, når Manchester City gjester Old Trafford til stjernekamp i Premier League.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere