Gå til sidens hovedinnhold

Manchester United kontaktet Ranheim om norsk stortalent

Ranheim-spiller Odin Thiago Holm (15) har imponert stort for det norske G15-landslaget. Nå vekker han interesse hos flere av verdens største klubber.

Midtbanespilleren er nå invitert til et treningsopphold hos Premier League-giganten Manchester United, røper pappa Owe Holm.

- United ønsket ham over allerede i midten av oktober, men Odin vil fullføre sesongen med Ranheim før han reiser. Det blir tidligst etter 7. november, men da er planen å reise til Manchester United på besøk og treningsopphold, sier Owe Holm til Nettavisen.

Men det er ikke bare Old Trafford-klubben som skal være interessert i det norske stortalentet.

En rekke klubber har tatt kontakt med faren for å melde seg på i kampen om 15-åringen, men alle er henvist videre til Ranheims daglige leder Frank Lidahl.

Lidahl bekrefter at klubben har mottatt en henvendelse fra «de røde djevlene», men vil ikke spå noe om hvor langt unggutten kan nå.

- Vår opplevelse er at Odin har det gøy med fotball og jobber hardt i treningshverdagen. Noen år ned i løypa med hardt arbeid, uke etter uke, får vi svar på det spørsmålet, mye kan skje fra nå til da, sier Lidahl til Nettavisen.

- Premier League, La Liga og Serie A

Sammen med familien har stortalentet besluttet å besøke maks tre av de interesserte klubbene, og besøkene skal skje mellom serieslutt 2018 og sesongstart 2019.

- Det blir trolig besøk hos Manchester United, en Serie A-klubb og en La Liga-klubb, sier Owe Holm.

- Hva slags tanker gjør du deg om at det er interesse for sønnen din fra såpass store klubber?

- Det er veldig stort at Odin blir sett og invitert av slike klubber. Han har også tidligere vært invitert flere ganger til Sporting Lisboa, han har besøkt FC Midtjylland flere ganger og han har besøkt Liverpool. Dette har holdt på en stund, men både han og jeg prøver å ta det litt rolig, for det stjeler jo litt fokus, innrømmer han.

15-åringen ble en liten snakkis etter G15-landslagets 3-1-seier mot Sverige 20. september. Da storspilte han på midtbanen for Norge i en prestasjon som skal ha skapt interesse fra en rekke større klubber.

- Den spilleren som imponerte mest var Odin Thiago Holm. Helt egen klasse på den sentrale midtbanen, tvitret fotballekspert Jesper Mathisen etter kampen.

Agent-kamp

Trolig vil familien snart knytte til seg en agent som kan hjelpe til med å stake ut en bra kurs for 15-åringen. Allerede har de hatt flere møter med en rekke profilerte norske agenter.

- De har presentert seg og pratet litt om hva de driver med. På sikt er det nok lurt med en agent, innrømmer faren.

Han har selv trent sønnen i en årrekke på flere lag, og beskriver avkommet som ekstremt målbevisst og treningsvillig.

Siden Odin Thiago Holm ikke har proffkontrakt med Ranheim, vil han kunne gå til en utenlandsk klubb vederlagsfritt. Da må en eventuell ny klubb kun betale en symbolsk sum i utdanningskompensasjon.

Vil slå gjennom i Ranheim

Totalt har unggutten, som er født i januar 2003, spilt syv kamper for det norske G15-landslaget.

Han er for tiden sengeliggende med et virus, og i tillegg sliter han med en lyskestrekk/overbelastning han pådro seg under forrige landslagssamling. Men målet er at han skal trene med Ranheims A-lag i løpet av høsten, melder Heimdalsbladet, som omtalte saken først.

Selv om store utenlandske klubber tilsynelatende ligger langflate, har ikke Holm dårlig tid.

- Det første målet hans er å slå gjennom med Ranheim. Men utenlandsk fotball, og spesielt spansk fotball, er drømmen, sier pappa Holm.

Odin har tidligere hatt et opphold med Vålerenga, og som hospitant scoret han fem mål på seks kamper og ble kåret til turneringens beste spiller da han representerte osloklubben under en ungdomsturnering i august.

Også Rosenborg har vært ute etter midtbanespilleren, men etter en totalvurdering valgte unggutten Ranheim da han som Heimdal-spiller skulle velge hvor karrieren skulle fortsette.

- Bruker ikke store ord om unge

Ranheims Lidahl maner om tålmodighet når man har med talenter å gjøre, og nevner sin egen klubbs midtstopper Ivar Furu som eksempel.

- Han debuterte for oss i år, men trente med Manchester City som 16-åring og hadde tilbud om å trene med halve Europa. Han ble som 19-åring avskrevet i Molde, men debuterte i Eliteserien i år som 23-åring. Vi i Ranheim er opptatt av å ikke konkludere den ene eller andre veien, utvikling er en utholdenhetsøvelse og vi har allerede bevist mange ganger at potensial ikke alene kan knyttes til alder. Vi er ikke en klubb som vil bruke unødige store ord om unge spillere, det er alt for tidlig til å kunne peke ut en sikker vei og det er mye arbeid som ligger foran en 16-åring – sammen med oss som klubb, sier Lidahl.

- Er det planer om å teste ham ut på A-laget, enten i kamp eller trening, i løpet av sesongen?

- Planen for Odin er som for alle våre spillere, at vi forsøker å optimalisere de utfordringene og mestringsopplevelsene han trenger i hverdagen for å utvikle seg riktig. Odin har i likhet med våre rekruttspillere kamparena på G19-laget og Ranheim 2, og jobber kontinuerlig med å komme i posisjon til å få trene med A-laget. Spesielt for Odin er at han er aktuell for landslag, kretslag og skolefotball, samt vies interesse fra andre klubber, så vi som klubb er opptatt av å treffe med riktig hverdag. Hverdagen handler derfor om å finne balansen mellom de ulike arenaene for hver enkelt spiller. Vi strekker oss mot å utvikle hele mennesker i Ranheim. Og jeg er sikker på at vi har gode trenere og ledere som vil legge den rette veien fremover, sier Lidahl.

Her kan du se litt av det unggutten har å by på:

Les også

Frykter B-lag i U20-VM: Nå vil NFF endre regelverket for å unngå problemet

Kommentarer til denne saken