RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alex Livesey (Getty Images Sport)

Manchester United leverer varene

Sist oppdatert:
Sunderland svekkes av fravær og skal få slite på Old Trafford. Her er dagens oddstips.

Langoddsen byr på bandy, ishockey og ikke minst fotball. 26. desember har alltid vært en utmerket dag for sport og spill, og det eneste som kan legge en liten demper på gleden i dag er kulden som herjer Storbritannia.

Sportspills meny 2. juledag:
Tippetips: Sjekk våre tippetips

Travtips Leangen: Blekkan i hundre

Premier League: Full oversikt over skader og karantener

Lesertips: Lesernes oddstips søndag

V75 Solvalla: Kjøp andel her

Vi foreslår to dobler i dag og prøver å styre klar av de objektene som trolig blir avlyst. I skrivende stund er 18 kamper utsatt og det blir dessverre fler. Banene i Premier League er så gode at her burde man få avviklet kamper som planlagt, muligens med unntak av kampen i Blackpool.

Nå kan du tippe på iPhone

Vi gjentar det mange allerede vet: Det gjør ingenting å spille på et objekt som senere blir avlyst. Oddsen på det avlyste objektet settes til 1,00. Derfor skal man spille på alt man har tro på, så får heller værgudene ha et ord med i laget for hvor stor den eventuelle gevinsten blir.

Manchester United - Sunderland
Manchester United gjorde jobben hjemme mot Arsenal for to uker siden, vant 1-0 og tok over tabelltoppen. De viste solid defensiv jobbing og i kjent stil fikk de den ene scoringen de trengte uten å anstrenge seg alt for mye. Manchester United har 8-1-0 på hjemmebane hittil, de har få skader i laget og kan stille bortimot toppet på hjemmebane i dag. Vi kan bare se to navn på skadelisten: Paul Scholes og John O'Shea.

Sunderland er ikke enkle å slå denne sesongen. Etter United er de det laget som har tapt færrest ganger (3). Bortestatistikken deres er likevel ikke skremmende god: 1-5-3 totalt. I sin forrige bortekamp spilte de 0-0 mot Fulham, før det tapte de 2-3 for Wolverhampton. De har også tapt i Newcastle og West Bromwich. I dag er Sunderland nødt til å stille et noe svekket lag. Mensah er ny på skadelisten, der forsvarerne Bramble og Turner står fra før. Cattermole er suspendert, Meyler og Campbell har vært ute en stund og er det fortsatt. Welbeck er utlånt fra dagens motstander og får ikke delta.

Sunderland har målfarlige folk på topp i Gyan og Bent, men å stille på Old Trafford uten folk som Mensah, Wellbeck og Cattermole vil trolig gjøre oppgaven svært vanskelig for bortelaget, og dette skal være en H. Her ser vi for oss 2-0 eller 3-0, og vi mener hjemmeseier med minst to mål til 1,75 er et fint spill i dag. Objektet kan spilles alene, vi bruker det i en dobbel.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Cardiff - Coventry
Cardiff har mistet litt av kreativiteten og effektiviteten. Formen er ikke god, bare én seier på de siste syv, 0-1-3 på de siste fire. De har falt ned i play-off sjiktet etter å ha ligget på direkte opprykssplass en stund. De var meget nær å tape sin forrige hjemmekamp mot Preston, men utlignet til 1-1 i sluttminuttene. Før det tapte de hjemme mot det heller svake bortelaget Nottingham Forest.

Det ser ut som Cardiff kan stille et sterkt lag i dag. Riggott er tilbake i forsvaret. Bellamy, Chopra og toppscorer Bothroyd vil trolig utgjøre offensiven. Med disse tre på plass pleier Cardiff å vinne.

Coventry varierer, men ikke mer enn at de holder 6. plassen i øyeblikket. Kanskje er dette sesongen der den gamle toppklubben kan være med å slåss om opprykk igjen. 4-3-4 på bortebane totalt er ikke så galt. Vi setter et lite spørsmålstegn ved formen etter at de to siste spilte har gitt 0-0 mot Reading og 1-2 hjemmetap for Norwich. I dag er Carsley tilbake i laget, men Gunnarsson er suspendert.

Innbyrdes oppgjør:

19.10.2010 Coventry - Cardiff 1 - 2
16.03.2010 Coventry - Cardiff 1 - 2
20.10.2009 Cardiff - Coventry 2 - 0
28.01.2009 Coventry - Cardiff 0 - 2
30.09.2008 Cardiff - Coventry 2 - 1

Vi leser at Coventry legger opp til en meget tøff, fysisk batalje, der hensikten er å kjempe Cardiffs beste spillere ut av stilen. Dette er vel Coventrys eneste våpen mot en angrepsrekke med Bothroyd, Bellamy og Chopra. Cardiff er det beste laget, og selv ikke deres dårlige form får oss bort fra hjemmeseieren, nå som troppen ser inntakt ut igjen. Hjemmeseier til 1,60 tas med i en dobbel som gir 2,80 i samlet odds. Vi setter 100 kroner på denne, spillefristen er klokken 15.55.

34. Manchester United - Sunderland (0-1) 1,75 3,65 3,00
44. Cardiff - Coventry 1,60 3,20 4,20

Total odds: 2,80

Klikk her for å levere dette spillet

Wolverhampton - Wigan
Wolves vinner ikke mange fotballkamper, men når de først gjør det, så skjer det på hjemmebane. Dette er en kamp de bør vinne for å overleve i Premier League. De ligger dårlig an nå, nest sisteplassen er ikke noe å samle på i utgangspunktet og laget bak, West Ham, begynner å ta poeng igjen. Laget over er Wigan. Wolves er klart minst dårlige på hjemmebane der de har 4-2-3 totalt. I de to siste hjemmekampene har de vunnet knepent, mot Sunderland og Birmingham. Skademessig er det usikkerhet rundt Jarvis og Doyle i skrivende stund, ellers er de faste spillerne på plass.

Wigan er under streken og må kjempe for hvert eneste poeng om nedrykk skal unngås. Noe stort bortelag er de vel ikke denne sesongen heller, 1-3-4 borte totalt er ikke noe å skryte av. 5-11 er målforskjellen, og det sier seg selv at man ikke kan vinne spesielt ofte når man scorer 0,6 mål per bortekamp. Sist ble det 0-0 borte mot Everton, men før det hadde man tapt 5 bortekamper på rad (inludert cup). Thomas og Figueroa er suspendert, Cleverley er tilbake. Ellers er skadesituasjonen den samme som sist.

Wigan vant på Molineux forrige sesong. Denne gangen virker de for svake, og vi tror på hjemmeseieren, og trolig kommer den i form av 1-0 eller 2-1. Norsk Tipping tilbyr ikke noen handicapvariant i denne kampen, og vårt spill blir H til 2,00. Objektet kan spilles alene, vi bruker det i en dobbel.

Aston Villa - Tottenham - over 2,5 mål
Dagens Aston Villa slipper inn en hel del mål, og derfor sliter de også på nedre halvdel. På sine syv siste spilte kamper har de 6 kamper over 2,5 mål og kun 1 under. Målforskjell 14-10 på sesongens 9 første hjemmekamper gir et snitt på 2,66 mål per hjemmekamp i Premier League.

Tottenham har stor offensiv styrke og kreativitet, men holder sjelden nullen. På sine syv siste kamper har de 5 over og 2 under. Målforskjell 11-13 på 8 bortekamper i Premier League gir et snitt på 3 mål per bortekamp for Spurs.

Innbyrdes oppgjør:

02.10.2010 Tottenham - Aston Villa 2 - 1
06.02.2010 Tottenham - Aston Villa 0 - 0
28.11.2009 Aston Villa - Tottenham 1 - 1
15.03.2009 Aston Villa - Tottenham 1 - 2
15.09.2008 Tottenham - Aston Villa 1 - 2
01.01.2008 Aston Villa - Tottenham 2 - 1
01.10.2007 Tottenham - Aston Villa 4 - 4
26.12.2006 Tottenham - Aston Villa 2 - 1

Her taler så mye for et målrikt oppgjør at 1,70 på minst tre mål i kampen blir spillbart i vår bok. Vi får en dobbel til 3,40 i odds og vi setter 100 kroner på denne.

43. Wolverhampton - Wigan 2,00 3,05 3,10
90. Aston Villa - Tottenham - over/under 2,5 mål 1,70 1,70

Total odds: 3,40

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere