RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mancini er Italias nye landslagssjef

NY ITALIA-SJEF: Roberto Mancini er Italias nye landslagssjef i fotball.
NY ITALIA-SJEF: Roberto Mancini er Italias nye landslagssjef i fotball. Foto: Krister Sørbø (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Roberto Mancini (53) har signert for Italia.

Mandag kveld bekrefter Det italienske fotballforbundet at Mancini er Italias nye landslagssjef og at han vil stille til en pressekonferanse tirsdag.

Det var ventet at Mancini kom til å ta over den ledige jobben etter at det i helgen ble klart at italieneren var ferdig som manager for russiske Zenit.

Mancini som selv står med en rekke landskamper for Italia skal ha skrevet under på en kontrakt som varer frem til etter EM i 2020.

Ifølge Sky Italia kommer 53-åringen til å tjene nærmere 20 millioner kroner i året i sin nye jobb.

Mancinis første kamp som italiensk landslagssjef blir mot Saudi Arabia 28. mai, før Nederland og Frankrike står for tur i starten av juni.

Det blir imidlertid en noe kjedelig fotballsommer for italienerne ettersom laget ikke klarte å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i Russland.

Italia tapte nemlig de avgjørene playoff-kampene mot Sverige.

Nå blir i stedet neste store mål EM i 2020 for Mancini og Italia. 53-åringen har etter hvert fått lang erfaring som manager. Tidligere har Mancini vært manager i flere større klubber som Inter, Manchester City, Galatasaray og nå det siste året Zenit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere