RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mancini nekter å gå

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Blir i Manchester City til han får sparken.

Kritikken har haglet mot Manchester City-sjef Roberto Mancini de siste ukene. Men italieneren har ingen planer om å forlate klubben frivillig.

De blå i Manchester har brukt rundt én milliard kroner på spillerkjøp i sommer. Blant spillere som har ankommet City of Manchester Stadium er stjerner som David Silva, Yaya Toure, James Milner og Mario Balotelli.

Dermed er også forventningene skyhøye blant eierne, styrelederne og fansen. Men etter en god start har ting begynt å gå på tverke for Mancinis mannskap, og torsdag gikk City på sitt tredje strake tap. Denne gang forsmedelige 1-3 mot lille Lech Poznan i europaligaen.

Og dermed skrues stikka enda hardere rundt italienerens levetid i Manchester.

- For meg er saken helt klar. Jeg blir i City, og de må sparke meg. Jeg går ikke frivillig, sier Mancini til Sky Sports.

Spillerne vedder
Der er ikke bare apparatet rundt City som er i ferd med å miste tålmodigheten. Også spillerne skal være i opprør. Ifølge den ikke alltid så etterrettelige tabloiden The Sun, foregår det veddemål blant spillerne om når manageren får sparken.

- Enkelte ganger prøver han å være tøff i garderoben, men det er ingen som bryr seg. Lagmoralen faller stadig fordi det er ingen som viser respekt for manageren, sier en anonym kilde.

Løskrutt
Til tross for at laget kun har vunnet halvparten av de ti kampene i serien så langt, ligger de på en respektabel fjerdeplass. Men tross offensive tungvektere som Carlos Tévez, Emmanuel Adebayor og den nylig friskmeldte Mario Balotelli funker ikke angrepsspillet, og de står kun med 13 scoringer på ti kamper. Det er 14 færre enn serieleder Chelsea, og ni mindre enn Arsenal og byrival Manchester United som ligger på henholdsvis annen- og tredjeplass.

- Jeg har møtt sjeik Mansour (eier) to eller tre ganger, og vi har et godt forhold, påstår Mancini.

- Jeg har også jevnlig kontakt med president Khaldoon Al Mubarak, og vi snakker sammen fire-fem ganger i uka. Han er ofte innom treningene, fortsetter 45-åringen.

- Jeg lager vinnere
Den tidligere landslagsspilleren hevder at laget hadde uflaks i Polen, og City har fortsatt kontroll om egen skjebne med tanke på avansement i europaligaen.

I serien skal målsettingen til de blå være å kvalifisere seg til mesterligaen neste sesong. De må dermed bli blant de fire øverste.

Søndag venter nyopprykkede West Bromwich på bortebane, før det som kan bli et skjebneoppgjør for Mancini venter førstkommende onsdag. For da kommer nemlig Manchester United på besøk.

- Som trener har jeg overtatt klubber som ikke vant, som blant annet Fiorentina, Lazio og Inter. Og de har blitt vinnere, melder en fortsatt offensiv Mancini. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere