Mancini raste mot dommeren

Foto: Afp/Scanpix

- Selv de som sto utenfor stadion så at det var et straffespark, sier City-sjefen.

13.12.11 08:00

CHELSEA - MAN CITY 2-1:

Manchester City røk ut av Champions League forrige uke, men i Premier League har de lyseblå holdt stø kurs så langt i høst og vinter.

Chelsea på sin side har slitt litt i ligaen, men tatt seg videre i Champions League. Mandag kveld møttes de to lagene til et meget viktig oppgjør på Stamford Bridge.

City trengte full pott for å opprettholde luken ned til jagende Manchester United, mens londonlaget helst burde ha alle tre poengene om ikke gullhåpet skulle svinne hen.

- Jeg vil spille mer
Gjestene fikk en pangstart da Mario Balotelli fikset en tidlig ledelse, men vertene slo tilbake ved Raul Meireles. Og det skulle bli vertenes kveld i den engelske hovedstaden.

I andre omgang ble Citys Gaël Clichy utvist for å ha pådratt seg to gule kort og med ti mann på banen fikk hjemmelaget straffe. Den omsatte Frank Lampard i nettet.

Lampard startet kampen på benken, men ble byttet inn etter at Clichy ble sendt i dusjen. Da veteranen fikk sjansen fra krittmerket, viste han virkelig sin rutine.

- Jeg ønsker å spille og kan bare være på mitt beste når jeg er på banen. Men jeg er 33 og ikke lenger selvskreven på laget. Det skjønner jeg, men jeg ønsker fortsatt regelmessig, fordi jeg fortsatt har mye å gi, sier matchvinneren til Sky Sports.

- Jeg har 18 måneder igjen av kontrakten og jeg kommer til å bli her fram til da. Jeg skal fortsette å gjøre mitt beste for klubben, sier Lampard.

Chelsea-sjef André Villas-Boas, som har rettet hard skyts mot media og journalister den siste tiden, var også strålende fornøyd med tre viktige poeng.

- Målet vårt var å korte ned luken opp til lederlagene. Det klarte vi, men det gir oss ikke noe ekstra å være det første laget som slår City, sier portugiseren.

Resultatet betyr at Manchester United nå bare er to poeng bak sin lyseblå rival etter 15 serierunder. Chelsea klatret opp på tredjeplass på tabellen.

Rasende Mancini
Roberto Mancini var rasende på dommeren fordi han mente Manchester City ble snytt for straffespark da David Silva gikk i bakken i duell med José Bosingwa på stillingen 0-1.

- Jeg tror selv de som sto utenfor stadion visste at det var et straffespark, sier Mancini.

På spørsmål om hvorfor dommeren ikke pekte på straffemerket, svarte City-bossen syrlig:

- Fordi det regnet mye.

Mancini var fornøyd med det laget hans presterte, men klarte ikke å legge skjul på sin skuffelse over dommerens innsats.

- Vi dominerte kampen, det er uvanlig at noen kommer hit og gjør det. Når du spiller mot Chelsea kan du tape fordi de er et godt lag, men ikke på denne måten, sier Mancini om straffesituasjonen.

Halvannet minutt
Det skulle altså bare gå ett og et halvt minutt før det smalt i London. Sergio Agüero og Mario Balotelli fant veien gjennom Chelsea-forsvaret.

Den lille argentineren fikk ballen, vendt opp og spilte igjennom til Balotelli. Italieneren dro seg kaldt forbi Petr Cech og satte ballen i det tomme målet.

Gjestene var i front og selv steinansiktet Balotelli kostet på seg litt jubel sammen med lagkameratene før han tok turen tilbake til midtsirkelen.

Manchester City fortsatte å styre kampen i åpningsminuttene og vertenes bakre firer virket ikke helt våken. Etter drøye ti minutter var Agüero farlig frampå, men skjøt utenfor.

Og like etter gikk David Silva i bakken innenfor 16-meteren. Den spanske teknikeren ble tatt, men dommer Mark Clattenburg mente det ikke var nok til å få straffe.

Strøkent av Sturridge
Etter hvert kom hjemmelaget mer med i kampen og etter 34 minutter skulle en tidligere City-spiller vise seg fram. Daniel Sturridge er i ferd med å bli en hit i Chelsea.

Den raske spissen ble spilt fri på høyrekanten, dro seg elegant forbi Gaël Clichy, og slo inn mot Raul Meireles. Den tidligere Liverpool-spilleren gjorde ingen feil og det sto 1-1.

Dette resultatet sto seg til pause i det som etter hvert ble en svært våt affære på Stamford Bridge. Regnet høljet ned i den engelske hovedstaden.

Der første omgang skjøt fart som ei kanonkule rett fra start, åpnet det litt mer rolig i andre omgang. Daniel Sturridge var imidlertid farlig frampå tidlig, uten å lykkes.

Clichy sendt i dusjen
I det 58. minutt var det likevel duket for mer dramatikk. Citys Gaël Clichy kom altfor sent inn i en duell med Chelseas Ramires og fikk sitt andre gule kort.

Franskmannen fikk også gult kort i det 47. minutt. Da for en felling på Daniel Sturridge. Dermed måtte Manchester-klubben spille den siste halvtimen med 10 mann på banen.

Det røde kortet betyr at Clichy etter alt å dømme går glipp av møtet med gamleklubben Arsenal neste helg.

City-sjef Roberto Mancini følte nå behov for å gjøre et defensivt bytte og satte inn Kolo Toure for Agüero. Argentineren har dermed blitt byttet ut i alle de 13 kampene han har startet i ligaen i høst.

Det defensive byttet skulle imidlertid ikke hjelpe stort. Åtte minutter før full tid handset Joleon Lescott inne i egen 16-meter og Clattenburg dømte straffe. Den satte Lampard i mål.

Dermed måtte Roberto Mancinis gutter gå av banen med tap for første gang denne sesongen i Premier League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.