*Nettavisen* Sport.

Mancini ristet på hodet av Nasris utvisning

Foto: Afp

Men Citys superspisser sikret seier.

29.12.12 18:16

NORWICH - MAN. CITY 3-4 :

Regjerende seriemester Manchester City var store favoritter før kampen mot Norwich lørdag formiddag.

Etter en fantastisk fotballkamp, endte det til slutt med 4-3-seier for Roberto Mancinis menn.

Det til tross for at Samir Nasri ble utvist i første omgang, etter et sammenstøt med Sebastian Bassong.

Etter kampen var City-manager Roberto Mancini strålende fornøyd med sine egne spillere.

- Jeg synes vi spilte fantastisk i 25 minutter, og burde ledet 3-0 eller 4-0. Guttene spilte veldig bra i dag. Det var som mot Sunderland, bare at vi scoret. I dag viste vi at vi er med og kjemper om tittelen, sier Mancini ifølge BBC.

Om utvisningen til Nasri, rister Mancini på hodet.

- Jeg aner ikke hvorfor Nasri ble utvist, men linjemannen var der, og jeg vet ikke hva han så, sier Mancini.

Det var likevel et presset bortelag som entret gressmatta på Carrow Road, for avstanden opp til United var hele syv poeng før lørdagens runde.

To raske mål
Da kampen satte i gang, var det alt annet enn nerver som preget Roberto Mancinis menn. Før det var spilt seks minutter sto det nemlig 2-0 til de lyseblå, etter to scoringer av Edin Dzeko, som ble foretrukket foran Carlos Tevez fra start.

1-0-målet kom etter vakkert angrepsspill, der Dzeko til slutt kunne sette den i mål fra 12 meter med et skudd langs bakken i det venstre hjørnet.

2-0 satte Dzeko i åpent mål, etter at Sergio Agüero hadde rundet keeper og spilt ballen til spissmakkeren sin på blank kasse.

Alexander Tettey startet som vanlig på midtbanen for kanarifuglene, og han kunne juble for redusering i det 14. minutt. Norwich fikk et frispark på 20 meter, og Anthony Pilkington dunket den i mål via en City-spiller. Dermed sto det 2-1 på Carrow Road.

Rødt kort
Kampen bølget frem og tilbake, før det kokte over rett før pause. Samir Nasri ble klippet ned av Sébastien Bassong, og gikk sporenstreks opp i ansiktet på Norwich-forsvareren. Etter litt knuffing ansikt mot ansikt, viste dommer Mike Jones det gule kortet til Bassong og det røde kortet til Nasri.

Det er vanskelig å si hva Nasri gjorde som resulterte i det røde, for hvis det handlet om ansiktsknuffingen skulle begge spillerne hatt samme farge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos

City gikk uansett til pause med én mann mindre, uten at det så ut til å hemme dem nevneverdig.

Andre omgang var nemlig bare fem minutter ganger da bortelaget økte ledelsen til 3-1.

Agüero økte
Yaya Toure slo en nydelig pasning i bakrommet mot Sergio Agüero, og argentineren løp fra Bassong før han kjippet ballen nydelig over Mark Bunn og i mål. En vakker scoring av superspissen.

Norwich la seg imidlertid ikke ned for å dø, og reduseringen ble et faktum i det 63. minutt.

En cornervariant endte med et innlegg på bakerste stolpe mot Bassong, som headet den nydelig inn foran mål, og der sto Russell Martin og styrte den utagbart i lengste kryss fra fem meters hold. Dermed var det kamp igjen på Carrow Road.

Da bestemte City seg for at nok fikk være nok, og satte inn et ekstra gir.

Selvmål
Gael Clichy slo en lang crossball fra venstrebacken opp mot Dzeko på høyrekanten. Spissen dempet ballen fint på brystet, stormet mot mål og hamret den i nota via stolpe og keeper! Declan Rudd er svært uheldig i målet der, for han fikk ballen i ryggen før den trillet over målstreken. Det blir trolig stående som et selvmål, selv om Dzeko skal ha mesteparten av æren for scoringen.

Dermed sto det 4-2.

Et kvarter før slutt klarte Norwich å redusere nok en gang. Etter klabb og babb i feltet, satte Russel Martin inn 4-3, og dermed var det kamp igjen på Carrow road.

Norwich klarte imidlertid aldri å utligne, og dermed tok City tre viktige poeng i Premier League.

Citys neste kamp kommer allerede første nyttårsdag, når Stoke venter på bortebane. Norwich spiller borte mot West Ham samme dag.

Les alt om lørdagens Premier League-runde her.

Les flere saker fra 2012:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.