Mancini sier opp jobben

FERDIG: Roberto Mancini takker for seg i Galatasaray.

FERDIG: Roberto Mancini takker for seg i Galatasaray. Foto: Bulent Kilic (Afp)

Benyttet seg av exit-klausul i kontrakten.

11.06.14 14:20

Samarbeidet mellom Galatasaray og Roberto Mancini har kommet til veis ende, bekrefter den tyrkiske klubben i en pressemelding.

Tirsdag ble det holdt et møte mellom den tidligere Inter- og Manchester City-sjefen og Galatasaray, men uten at det førte til noen enighet om å fortsette samarbeidet.

Mancini fikk ikke gjennomslag for sine krav og benytter seg dermed av en exit-klausul i kontrakten, melder Gianluca Di Marzio.

- Forholdet som startet mellom klubben og Roberto Mancini 01.10.2013 ble avsluttet med enighet fra begge parter, heter det i pressemeldingen fra klubben.

Mancini sier følgende om sin avgang:

- Som trener forstår jeg klubbens krav. Da jeg aksepterte jobben som Galatasaray-trener, var kravene annerledes. Jeg følte jeg kom inn til en sesong som allerede var delvis ødelagt. Jeg har gjort min jobb med stor lidenskap og i stadig jakt på seier. Det resulterte i Champions League-kvalifisering, seier i cupen og andreplass i serien. Det er med tristhet at jeg forlater Istanbul og fansen, som har vært fantastisk. Jeg sier farvel til presidenten, laget og alle jeg jobbet med. De jobbet med talent og lojalitet.

Mancini ledet Galatasaray til andreplass i ligaen, seier i cupen og åttedelsfinale i Champions League.

Fremtiden til italieneren, som har vunnet Serie A og Premier League som manager for Inter og Manchester City, er fremdeles usikker.

49-åringen har blitt koblet til jobben som Lazio-trener. Mancini har både spilt for og trent den italienske hovedstadsklubben tidligere.

I sin spillerkarriere representerte Mancini Italia ved 36 anledninger og scoret fire mål. Han spilte for Bologna, Sampdoria og Lazio, i tillegg til et utlån i Leicester.

Som trener har han hatt ansvaret for Fiorentina, Lazio, Inter, Manchester City og Galatasaray.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.