Mandagens Premier League-rykter

Foto: AP/Scanpix

Denne sluggeren kan ende opp i Manchester United.

30.08.10 18:15

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson har brukt sommeren på å hente unge fremadstormende spillere, og det ser ikke ut til at skotten vil vike fra den taktikken med det første.

Nå planlegger den mektige manageren å ytterligere styrke stallen med spillere for framtiden, skal man tro tabloidene, og det er først og fremst en ny midtbanespiller som står på ønskelisten. Evertons Jack Rodwell er spådd en stor karriere, noe også Ferguson har fått med seg. Tyggistyggeren skal derfor være villig til å sende en seddelbunke med rundt 100 millioner kroner, samt Michael Carrick til Goodison Park for å sikre seg Rodwell før alle andre begynner å snuse på ham. Ferguson skal også ha en annen kriger i kikkerten, nemlig Lee Cattermole.

Liverpool har vært aktive på transferfronten i sommer, men enn så lenge har ikke Roy Hodgson fått napp hos en spiss. Flere kilder, både troverdige og mindre troverdige, melder mandag at den tidligere Halmstad-sjefen nå har bestemt seg for å gå for West Hams Carlton Cole. Et bud på rundt 70 millioner kroner skal etter sigende allerede ha blitt avslått av londonklubben.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).
MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Spissjakt er det også i Tottenham om dagen. Harry Redknapp har lenge siklet på Luis Fabiano, og nå skal manageren ha fornyet interessen for brassen. Skulle et bud på Sevilla-spilleren mislykkes, vil Redknapp forsøke seg på Klas-Jan Huntelaar i Milan eller Giuseppe Rossi i Villarreal. Men det begynner å haste. Overgangsvinduet stenger klokken 19.00 tirsdag.

Når det gjelder Huntelaar skal Spurs tidligere i sommer også ha forhørt seg, men fått beskjed om å komme tilbake med et bedre tilbud. Londonklubben var i utgangspunktet interessert i å låne nederlenderen, men AC Milan vil ha 110 millioner kroner.

Og Redknapp er visst en travel mann om dagen ifølge ryktene. Ringreven skal også være i samtaler med Inter om å få til en overgang for tidligere Portsmouth-spiller Sulley Muntari.

Og ikke nok med det. Tottenham ønsker også å hente Ashley Young fra Aston Villa før sin første sesong i Mesterligaen. Klubben skal være villig til å tilby rundt 150 millioner kroner, samt at spillere som Robbie Keane, Jermain Defoe og Alan Hutton kan bli brukt får å overtale Birmingham-laget til å selge.

Jermaine Jenas skal også være på vei ut porten på White Hart Lane, og det skal være Stoke som er favoritt til å sikre midtbanemannen denne dagen. «The Potters» kan tenke seg å bruke rundt 70 millioner på den tidligere Newcastle-mannen, og slik sett kan de jo hjelpe til med å finansiere Redknapps spiss.

Stoke-manager Tony Pulis har tydeligvis penger å handle for, og spillere som Marc Wilson i Portsmouth, Hugo Rodallega i Wigan og David Wheater i Middlesbrough blir også linket.

Skulle Wigan miste Rodallega ønsker de å erstatte ham med Franco Di Santo fra Chelsea. Spilleren skal være verdsatt til rundt 20 millioner kroner, noe Roberto Martinez skal være villig til å betale. Den tidligere midtbaneeleganten skal også være interessert i å sikre seg keeper Ali al-Habsi på permanent basis. Bolton krever 30 millioner for den tidligere Lyn-målvakten.

En annen tidligere tippeligaspiller som er på vei mot ny klubb er Paul Scharner. Den østerrikske forsvareren/midtbanespilleren skal være aktuell for en gratis overgang til West Bromwich. Samme klubb håper også å få til en overgang for Aston Villas 27 år gamle Steve Sidwell, med en fortid i Reading og Chelsea.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Og så en skikkelig gladsak. Newcastle skal angivelig ha fått med seg «Tricky» Ricky van Wolfswinkels herjinger for Utrecht i Europaligaen, og skal være villige til å legge rundt 80 millioner på bordet for spissen med det herlige navnet. Men det spørs om også Wolves kanskje burde kjent sin besøkelsestid her.

Wolfswinkel i Wolves, det hadde vært noe.

En annen het måljeger er Ghanas VM-stjerne Asamoah Gyan. Spilleren har blitt linket til Sunderland tidligere, og nå vil Steve Bruce dunke ut 150 millioner for å hente spissen.

Ingen store Manchester City-rykter helt på tampen av overgangsvinduet, men de lyseblå er likevel ikke helt stille. Roberto Mancini håper nemlig å hente Watford-keeper Scott Loach, som ble tatt ut i landslagstroppen før Englands møte med Ungarn. Dette betyr vel også at veien er åpen for en Shay Given-exit fra City of Manchester Stadium.

Bolton ønsker den spanske spissen Rodrigo Moreno fra Benfica, Blackpool håper å få til en avtale for tidligere Liverpool-spiller Adam Hammill fra Barnsley, mens Juventus har blinket ut Arsenals Armand Traore som et transfermål. De ønsker venstrebacken på lån.

Og til slutt må vi få med at Barcelona fortsatt ønsker Robinho fra Manchester City. Brassen er trolig tilgjengelig, og katalanerne ønsker ham eller Juan Manuel Mata fra Valencia som en erstatter for Zlatan Ibrahimovic.

(Kilder: BBC, Sky Sports, Daily Express, The Sun, Daily Mirror, Daily Mail)

LES OGSÅ: Sommerens Premier League-overganger

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Liverpool

Mest lest på Sport

Annonsebilag