*Nettavisen* Sport.

Mandagens Premier League-rykter

Foto: Reuters/Scanpix

Wayne Rooney, Wayne Rooney, Wayne Rooney og Wayne Rooney.

18.10.10 10:17

Det er Manchester Uniteds Wayne Rooney som dominerer de engelske avisene mandag morgen. Og mens de mer seriøse nøyer seg med å antyde at det kan være trøbbel mellom spissen og Sir Alex Ferguson, så har den mer kulørte pressen allerede staket ut kursen for 24-åringens videre karriere, og som vanlig florerer det av historier som nok må tas med en stor klype salt.

The Sun skriver blant annet at Real Madrid-trener José Mourinho har fått med seg at det skal være trøbbel i paradis, og portugiseren vil utnytte det faktum at Ferguson lenge har vært en stor beundrer av Karim Benzema for å sikre seg Rooney til Santiago Bernabeu. Totalt vil den spanske klubben tilby en pakke verdt rundt 500 millioner norske kroner for spissen.

The Daily Telegraph er enig med The Sun i at Rooney trolig vil ende opp i Spania om han skulle forsvinne, men er snare om å legge til at også Barcelona er en verdig kandidat. Både Rooney og kona Coleen skal være positive til å pakke kofferten og reise.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

The Daily Mirror på sin side er overbevist om at det er erkerival Manchester City som skal være et hestehode foran i kampen om Rooney. Noe som i bunn og grunn høres ut som noe som har blitt kokt sammen etter en fuktig kveld på byen, men rykter er da også en gang bare rykter. Avisen skriver at de lyseblå skal være villig til å betale «hva som helst» for landslagsspilleren og at ukelønnen hos rivalen vil ligge på rundt 3 millioner kroner.

City og United skal for øvrig også være innblandet i kampen om en annen spiller, Inters Wesley Sneijder. Nederlenderen, som var svært sentral i den italienske klubbens trippeltriumf sist sesong, har vært en ettertraktet mann den siste tiden og har flere ganger blitt koblet til United. Og selvfølgelig, som med de fleste stjernespillere, skal City også være på banen.

Og vi gir ikke helt slipp på Manchester United ennå. Sir Alex Ferguson ønsker nemlig også å bidra til mer misnøye i Liverpool ved å snappe opp midtbanemannen Steven Defour foran nesa på Roy Hodgson. Begge klubbene skal nemlig ha blinket seg ut belgieren - som tjener til sitt daglige brød i Standard Liege - som en spiller det skulle være koselig å hente.

Og når vi først er inne på Liverpool og Hodgson kan det jo også nevnes at tvilsomme nettsteder nå spekulerer i at Anfield-klubbens nye eiere vil gi Hodgson sparken og erstatte den tidligere Halmstad-sjefen med Franck Rijkaard fra Galatasaray.

Gérard Houllier har gjort sitt inntog i Aston Villa, og ledet laget til uavgjort 0-0 mot serieleder Chelsea i helgen. Som vanlig sikter ringreven seg inn mot Frankrike når han nå vurderer å styrke stallen, og mannen som kanskje kan få navnet sitt på baksiden av en Villa-drakt i løpet av januar er Elfenbenskystens Gervinho, som til vanlig spiller i franske Lille.

Også i Blackburn har man franske interesser, og Herold Goulon kan bli lagkamerat med Morten Gamst Pedersen og de andre på Ewood Park. Spilleren har en fortid i Middlesbrough.

Ibrahim Afellay har blitt koblet til Arsenal ved noen anledninger i høst, men selv ønsker ikke spilleren å forlate Nederland og PSV med det første. Vingen sier selv at han vil bli værende med bedriftslaget til Phillips i hvert fall ut inneværende sesong.

Ikke mye sprekt å melde fra Wolverhampton denne mandagen, men Mick Mccarthy kan i hvert fall fortelle at han har en spiller som ikke vil bli verken solgt eller lånt ut med det første. Klubben skal ha fått forespørsler rundt annenkeeper Wayne Hennessey, men til tross for at burvokteren må leve i skyggen av Marcus Hahnemann er han fortsatt ønsket på benken.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

(Kilder: BBC, Sportinglife, Sky Sports, Daily Mirror, The Sun, Daily Telegraph, The Guardian).

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.