RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Felix ordonez (Scanpix/Reuters)

Mandagens Premier League-rykter

Sist oppdatert:
Snadder for Tottenham- og Liverpool-fansen, mens Gérard Houllier ønsker å gjøre Villa til Premier Leagues gamlehjem.

Harry Redknapp viste et eksempel til etterfølgelse i helga, da han gikk ut og sa at Spurs selvsagt kan vinne ligaen. Selvsagt kan de ikke det, men med all isen som har havna i Chelsea- og United-rubben i år, så kan det i det minste være duket for et av tidenes mest spennende Premier League.

Big Harry har i alle fall ikke tenkt å ligge på latsida når julesalget starter, og øverst på ønskelista ligger Real Madrid-spissen Karim Benzema. En gang i tiden var han, kremt, priset til en milliard, men med lite spilletid (kun én ligastart for hovedstadslaget i år) så vil prisen være betydelig redusert (et lån er også et alternativ) - tross Redknapps krav til styret om «å grave dypt i lommebøkene i januar». Det kommer altså flere – og Lilles flankespiller Gervinho skal også være høyt ønsket på White Hart Lane. West Hams Scott Parker var ønsket same sted sist sommer, og interessen skal ikke ha kjølnet, melder de alltid like troverdige, engelske tabloidavisene i dag.

Spurs’ problem kan bli at de selv med Harry Redknapps ganske høylytte og tydelige meninger likevel må forholde seg til de nye reglene i Premier League – den om at du skal ha en respektabel mengde egenproduserte/hjemlige utviklede spillere i 25-mannstroppen – og dermed blir det en viss logistikk som skal gå i hop. Bli derfor ikke overrasket om småfrustrerte Niko Kranjcar og småfrustrerte Glen Johnson bytter arbeidsgiver tidlig i januar. Robbie Keane kan også måtte finne seg en ny klubb (den har du ikke hørt før!), med West Ham som favoritt til å sikre seg iren, mens David Bentley kan komme til å gjøre at Bjørn Helge Riise får nok et spørsmål om han har noen framtid på Craven Cottage.

Liverpool holdt nullen for femte gang i år, da de enkelt feide West Ham av banen lørdag kveld. Midtforsvaret er likevel ikke det som har fått mest skryt for sitt spill denne sesongen, kanskje dermed ikke så rart at Roy Hodgson ønsker å stramme opp sine bakre rekker med Mamadou Sakho fra Paris Saint-Germain – 20-åringen beskrives både som kjapp, sterk og god i lufta. Konkurranse er det dog nok av for å sikre seg den nyblivne landslagsspilleren - Arsenal, Juventus og AC Milan skal også være lystne på franskmannens tjenester.

Et annet, mer kjent fjes som er ønsket på Anfield, er Emre Belozoglu. Den gamle Newcastle-helten skal inn på midtbanen og fylle det lille tomrommet Xabi Alonso etterlot seg, og Liverpool vurderer å sende Fabio Aurelio og drøyt 50 millioner sørover for å sikre seg Fenerbahçe-spillerens tjenester.

Gérard Houllier var aldri redd for å ta fram sjekkboka da han jobbet på Anfield, selv om ikke alle var like imponert over hva som kom inn. Hva en aldrende Robert Pires kan bidra med blir spennende å se, men får franskmannen også den gamle Lyon-stjernen Juninho på plass, vil vel enkelte lure på om det er old boys-turneringer The Villans satser hardt på. 35-åringen har i alle fall tilbrakt de siste to sesongene i Qatar, men er nå ønsket på Villa Park. Med på lasset kan også Middlesbrough-stopper David Wheater (drøyt ti millioner) følge.

Da Dimitar Berbatov scoret tre mot Liverpool i midten av september følte bulgareren tydeligvis at han hadde gjort sitt for sesongen. Om det er sigarer og champagne som har vært fokuset siden, skal være usagt, men motstandermålene har i alle fall ikke vært på United-spissens radar. Nå skal Sir Alex ha blitt lei de varierende prestasjonene til 29-åringen, som kan bli solgt til nyttår for å finansiere Athletic Bilbao-duoen Fernando Llorente og Javi Martinez.

Samme sted kommer gladnyheten om at Patrice Evra har tilgitt Wayne Rooney for måten han taklet kontraktsforhandlingene på sist måned. Til og med United-supporterne var medgjørlige da unge Rooney gjorde comeback i United-trøya i helga, så får vi se hva de sier når han senere setter kursen til Santiago Bernabeu eller City of Manchester Stadium. Neppe særlig bedre enn hvordan Wigan-fansen vil behandle Charles N'Zogbia, som ikke har gjort seg selv til Mr Popular med sitt stadige mas om å få gå til en større klubb. Dagens mest interesserte skal være Marseille.

Ellers må vi ikke glemme at snart managerløse Chelsea bare har skadeproblemer, men ikke pengeproblemer, og dermed er det duket for Roma-stopper Philippe Mexes på Brua. Udinese-stopper Cristian Zapata er ønsket i Manchester City, Stoke vil ha Mauricio Victorino, Luke Varney blir ventelig Blackpool-spiller på permanent basis etter jul, mens Steve Zakuani skal prøve seg i Everton og Johan Elmander blir bedt om å skrive under en ny etterårskontrakt med Bolton. Det høres like sannsynlig ut som at Zlatan skal skrive under for Manchester City (på Mario Balotellis oppfordring):

- Selvsagt kunne jeg tenkt å spille med Balotelli, men skal det skje, må han komme hit til Milano hvor jeg spiller, ikke omvendt, sier den beskjedne svensken.

Kilder: Daily Mirror, The Sun, The Guardian, BBC, Sporting Life, Imscouting.com, Caughtoffisde.com, Daily Mail.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere