*Nettavisen* Sport.

Mandagens Premier League-rykter

Foto: PA Photos/Scanpix

- Det er både pinlig og fornærmende, Liverpool!

Skotske Charlie Adam har vært en aldri så liten åpenbaring i Blackpool denne sesongen, og 25-åringens prestasjoner hos overraskelseslaget fra turistbyen har fått flere klubber til å kikke nærmere på hva den tidligere Glasgow Rangers-spilleren har å tilby. En av dem som skal følge Adams utvikling er landsmann og Liverpool-høvding Kenny Dalglish. Ifølge rapportene skal de rødkledte fra Beatles-byen allerede ha fått avslått et bud på rundt 40 millioner kroner for midtbanemannen, men det er ventet at Dalglish vil forsøke seg med et forbedret tilbud snarest.

Blackpool-manager Ian Holloway er imidlertid ikke overbegeistret over Liverpools flørting med en av hans mest sentrale brikker, og den snakkeglade engelskmannen mener at de røde i det minste må komme med et skikkelig bud om de ønsker spilleren. Budet på 40 millioner kroner omtaler Holloway som både pinlig og fornærmende.

Adam er uansett langt fra den eneste spilleren som skal stå på ønskelisten til Merseyside-klubben nå én uke før januars overgangsvindu stenger. Paris St. Germain-spissen Guillaume Hoarau bli mandag nevnt til en pris på rundt 60 millioner kroner, mens Luis Suarez fra Ajax også fortsatt skal være høyaktuell. Partene må bare komme til enighet om en pris først.

Enig om prislappen ser det ut til at Chelsea og Benfica er for midtstopper David Luiz. Den brasilianske forsvarsklippen har blitt linket til Stamford Bridge-klubben i hele januar, og nå ser det ut til at de blå er i ferd med å sluttføre avtalen for den sårt tiltrengte forsterkningen. Prislappen skal ligge på rundt 210 millioner kroner og Luiz vil være på plass i London i løpet av 48 timer.

Fra en londonklubb til en annen. Tottenham er lystne på å sikre seg en spiller med god fartstid i London fra tidligere. Real Madrids Lassana Diarra har en fortid i både Chelsea og Arsenal, og nå vil Harry Redknapp gjøre Spurs til midtbanemannens tredje arbeidsgiver i den engelske hovedstaden. Redknapp og Diarra ble sist sett sammen da de begge var i Portsmouth. Ifølge sladrepressen skal Tottenham-manageren være villig til å punge ut rundt 180 millioner kroner for å sikre Diarra fra Real Madrid.

Men det er ikke bare Tottenham som snuser på Real Madrid-spillere, det er også motsatt. Den spanske storklubben har vært på spissjakt i hele januar, og nå kan Spurs-spiss Roman Pavlutsjenko bli en midlertidig løsning. Real ønsker å hente russeren på lån ut den inneværende sesongen.

Før vi forlater London tar vi også en snarvisitt innom Emirates. Arsenal-boss Arsène Wenger er fortsatt på jakt etter Alex Oxlade-Chamberlain - populært kalt den «nye Theo Walcott» - og en overgang for den talentfulle Southampton-spilleren skal nå være på trappene. Det er ventet at «The Gunners» vil betale rundt 100 millioner kroner for 17-åringen.

Emmanuel Adebayor har en fortid i Arsenal, men tjener nå for tiden til salt, smør og servelat på maten i Manchester City. Etter Edin Dzekos inntreden hos rikingene har imidlertid Togo-spissen blitt overflødig, og det er ventet at han vil forsvinne snart. Siste nytt er at rundt 90 millioner kroner vil være nok til å sende Adebayor tilbake til gamleklubben Monaco.

Skulle Adebayor reise tilbake til Frankrike kan det bety at Everton vil fornye sin interesse for Monaco-spiss Dieumerci Mbokani. Dessverre for manager David Moyes er også tyske Hoffenheim og Sunderland interessert i å sikre seg spissens tjenester.

Sunderland-manager Steve Bruce skal for øvrig også ha flere spisser på ønskelisten, i et forsøk på å fylle tomrommet etter Darren Bent. Stokes Ricardo Fuller er et navn som blir nevnt, og her skal prislappen ligge på rundt 40 millioner kroner. Et mer vågalt rykte er at Portos Hulk skal være aktuell, til den nette sum av rundt 300 millioner kroner.

Og siden Sunderland har penger å svi av stopper ikke rykteflommen rundt klubbens transferplaner der. Tidligere Portsmouth-spiller Sulley Muntari kan også ende opp på The Stadium of Light. 26-åringen - som spiller for Inter - vil i første omgang komme på lån, men Sunderland skal også ha sikret seg en opsjon til å sikre spilleren permanent for rundt 60 millioner kroner.

Av øvrige rykter skal West Ham være i ferd med å sikre seg Demba Ba fra Hoffenheim for 60 millioner kroner, Birmingham skal ønske å forlenge med Cameron Jerome etter at Stoke skal ha vist interesse, mens Blackburn-manager Steve Kean håper å gjøre det samme med Chris Samba, som også skal ha vært i andre klubbers søkelys den siste tiden.

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mail, The Sun, Daily Mirror.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag