*Nettavisen* Sport.

Mandagens Premier League-rykter

Foto: David Howarth / Pa Photos

Er dette Liverpools neste venstreback?

14.02.11 14:40

Etter en helg med fantastiske scoringer, utrolig snuoperasjoner og et spennende byderby, er det duket for nye Premier League-rykter i forkant av en spennende Champions League-uke.

Paul Koncheskys opphold på Anfield ble aldri noen suksess. Mange vil hevde at Liverpool aldri har klart å finne en verdig erstatter for John Arne Riise, etter at han forlot klubben til fordel for Roma for snart tre år siden. Nå har Damien Comolli sett seg ut Jose Enrique som rett mann for jobben, skriver Daily Mirror. Spanjolen har hatt en strålende sesong i Newcastle og gjorde nok en god kamp denne helgen. Glen Johnson har ikke gjort seg bort i sitt vikariat på venstreback, men er sannsynligvis ingen langtidsløsning på den siden av banen.

Noen langtidsløsning på Anfield var ikke Roy Hodgson heller. Nå er 63-åringen ansatt som manager i West Bromwich. Noe av det første den tidligere Viking-treneren ønsker å foreta seg, er å hente Ishmael Miller tilbake fra låneoppholdet i Queens Park Rangers. Miller startet det som skulle være et tre måneders lån, men nå ser oppholdet på Loftus Road ut til å stoppe på 28 dager for 23-åringen.

En som holder koken i jobben som manager er Sir Alex Ferguson. Nå vil skotten hente Celtics midtbanespiller Biram Kayal. Israelitten har en prislapp på 8 millioner pund og har vært en stor suksess på Celtic Park etter at han kom fra Maccabi Haifa. Et lite generasjonsskifte gjennomføres på Old Trafford, og Ferguson tror 22-åringen kan ha noe å bidra med i årene som følger.

Real Madrid avkrefter at de har noen intensjoner om å hente Cesc Fabregas fra Arsenal til sommeren. Både engelske og spanske medier, meldte denne helgen at den spanske gigantklubben var klar for å legge 65 millioner pund for midtbanegeneralen. General Manager i Real Madrid, Jorge Valdano, går nå ut og sier klubben verken har lagt inn bud eller vært i dialog med Arsenal.

Det har allerede gått seks år siden Roy Carrolls fantastiske redning mot Tottenham i 2005. Nå står 33-åringen uten kontrakt etter å ha blitt løst fra kontrakten i Odense. I Blackpool sliter man med store skadeproblemer etter at både Matt Gilks og Paul Rachubka er ute med langtidsskader. Som om ikke det var nok, er Richard Kingson nå skadet og det er slett ikke sikkert at han blir klar til neste kamp mot Tottenham. Nå kan altså Roy Carroll være løsningen på Ian Holloways keeperproblemer.

Carlo Ancelotti har gjort det klart at John Terry ikke lenger kan føle seg trygg på å starte hver kamp. Etter signeringen av David Luiz i januar, går det mot nye tider for midtstopperne på Stamford Bridge. Terry har vært kaptein siden Marcel Desailly ga seg i 2004, men med David Luiz, Branislav Ivanovic og Alex i stallen, er det hard kamp om plassene, erkjenner Chelsea-manageren.

Heller ikke Didier Drogba kan føle seg trygg. Ifølge Daily Mail vurderer Carlo Ancelotti å droppe ivorianeren i mandagens møte med Fulham. Den italienske manageren sverget til en formasjon med Anelka litt tilbaketrukket i forhold til Drogba og Torres, men nå er han ikke like sikker på formasjonsvalget. Drogba har slitt med å finne formen, mens Anelka scoret fire på de siste fem kampene før tapet mot Liverpool og Fernando Torres skal spilles inn i systemet. Dermed kan det være duket for benkplass for fjorårets toppscorer i Premier League.

Denne ukens Champions League-kamper stjeler det meste av plassen i de engelske tabloidavisene. Dermed er det ikke de helt store overgangsryktene å melde om denne mandagen.

I den sammenhengen er det verdt å nevne noen gode nyheter for Tottenham-fansen. Rafael van der Vaart ser ut til å bli klar til å starte kampen mot Milan tirsdag. Det er imidlertid ikke like sikkert at Gareth Bale og Luca Modric blir klar til storoppgjøret på San Siro, men Harry Redknapp håper fremdeles på grønt lys fra klubbens medisinske team.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag