RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mandagens Premier League-rykter

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Spurs-manager Harry Redknapp håper å gjøre et stopperkupp til sommeren.

Gary Cahill har lenge vært en av de mest ettertraktede britiske spillerne på balløya, men enn så lenge tjener stopperen fortsatt til livets opphold i Bolton. I løpet av de siste sesongene har bautaen blitt satt i forbindelse med blant andre Manchester United, Liverpool og Arsenal, og nå skal også Tottenham ha fattet interesse for 25-åringen. Bolton skal angivelig ønske seg den nette sum av 20 millioner pund for spilleren, men det er ventet at Spurs-manager Harry Redknapp vil gjøre et forsøk på å prute. Ringreven skal være villig til å inkludere spillere som Robbie Keane, Alan Hutton og Jamie O'Hara for å få til en avtale til sommeren. Spesielt Keane kan være interessant for Bolton, som kan risikere å miste Johan Elmander til sommeren.

Fra Bolton forflytter vi oss et lite stykke til Manchester og Old Trafford. De røde fra industribyen blir stadig vekk linket med keepere som skal erstatte den aldrene Edwin van der Sar, og etter hvert har noen kandidater blitt nevnt mer hyppig enn andre. Atletico Madrids David De Gea er en av disse og mandag er han i søkelyset igjen. Det er Daily Mail som denne gangen forteller oss at Sir Alex Ferguson vil bruke rundt 15 millioner pund på å anskaffe den spanske burvokter så fort overgangsvinduet igjen står på gløtt.

Først og fremst ønsker likevel Manchester United å beholde sin nederlandske sisteskanse minst en sesong til. Ifølge The Guardian er van der Sar meget smigret over at fansen ønsker ham med videre, men står likevel ved beslutningen om å legge hanskene på hylla etter sesongen. 40-åringen ønsker å avslutte karrieren med flagget til topps.

Mer United. Old Trafford-klubben skal også, ifølge Daily Star, være i ferd med å sikre seg midtbanemannen Yann M'Vila, kollega med Alexander Tettey i Rennes. Franskmannen har tidligere vært satt i forbindelse med Liverpool, men enn så lenge har ingenting materialisert seg. En sum på rundt 15 millioner pund kan derfor være nok til at Ferguson kan kuppe overgangen.

Andre kilder mener imidlertid å vite at det er Evertons Jack Rodwell som blir Uniteds midtbanekriger de kommende sesongene. Flere engelske tabloider hevder at unggutten på det nærmeste er klar for Manchester-klubben, og at overgangssummen skal ligge på rundt 25 millioner pund. 20-åringen vil ankomme Old Trafford til sommeren.

Mens van der Sar altså snart kan være historie i Premier League, blir det nok likevel ikke tynt med veteraner i den engelske toppdivisjonen med det første. I hvert fall ikke om Chelsea får sin mann. De blå fra London skal nemlig være interesserte i å hente Milans 33-årige midtbanesliter Massimo Ambrosini til Stamford Bridge. AC Milan-spilleren er en av Chelsea-manager Carlo Ancelottis tidligere elever, og var en meget nyttig herremann under trenerens suksessperiode hos den røde og svarte Milano-klubben.

Franske Sylvain Marveaux fra Rennes, som er Bosman-spiller til sommeren, har ved flere anledninger blitt meldt så godt som klar for Liverpool. Avisene vil ha det til at den anvendelige midtbanespilleren skal ha signert en såkalt førkontrakt med de røde fra Beatles-byen. Nå hevder også spilleren selv at han er svært nær ved å komme til enighet med Merseyside-klubben.

Carlo Tevez blir omtrent på daglig basis linket bort fra Manchester City og de lyseblå er forberedt på at argentineren kan forsvinne til sommeren. Derfor har Roberto Mancini snurret på seg skjerfet, og dratt ut for å finsikte en erstatter. Høyt på listen skal Tottenhams Jermain Defoe stå. 28-åringen har slitt litt med å finne tilbake storformen i Spurs, etter et skadeopphold, men har de siste kampene vært gifitg igjen.

Tidligere Liverpool-spiller Danny Guthrie, som nå holder til i Newcastle, kan være i ferd med å ta et skritt ned. Nottingham Forest skal være lystne på midtbanemannen, og Tyneside-klubben skal være villige til å slippe 23-åringen på lån. Billy Davies' mannskap ligger for øyeblikket på den siste play off-plassen (6.-plass) i The Championship.

Til slutt kan vi også nevne at Aston Villas fylleduo, Richard Dunne og James Collins, begge vil bli ilagt en bot på 300.000 pund for sin oppførsel under en samling med klubben. De to stopperne skal ha fått litt mye å drikke under oppholdet, og i beruset tilstand stilt seg kritisk til manager Gérard Houllier og hans trenerteam. Begge har nå unnskyldt hendelsen.

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mail, Daily Star, The Guardian, The Sun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere