Mandagens Premier League-rykter

Foto: Reuters/Scanpix

Liverpool og Arsenal jakter Barcelona-spiss.

06.06.11 09:46

Bojan Krkic har havnet litt i skyggen av folk som Lionel Messi, David Villa og Pedro denne sesongen og nå kan Barcelona-spissen være på vei bort fra Camp Nou. 20-åringen, som kun noterte seg for sju scoringer på 38 opptredener for katalanerne i 2010/2011, skal være på ønskelisten til både Liverpool og Arsenal. 17,5 millioner pund skal være summen Barca krever.

Og et salg av den unge spissen kan muligens rydde vei i vellinga for at den spanske storklubben endelig får slått kloa i Arsenals Francesc Fabregas. Midtbaneeleganten har utallige ganger blitt linket med en overgang til gamleklubben. Barcelona skal også være villige til å inkludere talentfulle Tiago Alcantara i en overgang som totalt skal være verdt 50 millioner pund.

En annen som trolig forlater Emirates i sommer, er danske Nicklas Bendtner. Spissen har lenge gitt uttrykk for at han er misfornøyd med spilletiden i londonklubben og ifølge Daily Mail skal dansken ha gjort det klart at det er hundre prosent sikkert at han forsvinner i sommer. Flere tyske klubber, blant andre Bayern München, skal være interessert i den lange Arsenal-spissen.

I tillegg til Bendtner og Fabregas, er også Emanuel Eboue angivelig på vei bort fra «The Gunners». 28-åringen skal stå ønskelisten til nyopprykkede Queens Park Rangers.

Tottenham ønsker å kvitte seg med litt «daukjøtt» i sommer og både Robbie Keane og Jermaine Jenas ligger dårlig an. White Hart Lane-klubben skal kreve rundt 7 millioner pund for 28 år gamle Jenas, mens irske Keane trolig vil bli lånt ut den kommende sesongen. Spissen tilbrakte deler av denne sesongen på lån i West Ham, noe som endte med nedrykk.

Og det er nettopp til West Ham Spurs-manager Harry Redknapp ser, når han finsikter mulige forsterkninger i sommer. Scott Parker er lysten på å beholde en plass i den engelske landslagstroppen, noe han trolig ikke vil med spill i The Championship. Derfor er det store sjanser for at midtbanemannen blir å finne i en Premier League-klubb den kommende høsten.

En Tottenham-fansen håper at ikke kommer til å flytte på seg i sommer, er Luka Modric. Kroaten har vært tidvis glimrende for londonklubben de siste sesongene og Manchester United-manager Sir Alex Ferguson har latt seg imponere av midtbanemannen. Skotten skal ha fått beskjed om at et bud på rundt 20 millioner pund kan være nøkkelen til å sikre Modric.

Den tyggeglade ringreven skal imidlertid ha en svært lang ønskeliste, om man velger å tro på skriveriene i engelsk presse og en annen som skal stå høyt i kurs er Ashley Young. Aston Villa-vingen har vært offer for en rekke spekulasjoner den siste tiden og både Liverpool og Manchester United skal være på banen. Nå skal igjen United være favoritt til å hente vingen.

Liverpool på sin side skal være nær ved å sikre seg Jordan Henderson fra Sunderland. Anfield-klubben skal ifølge Daily Mirror nå ha lagt inn et bud på 18,5 millioner pund for den talentfulle spilleren. Dette er 5 millioner pund høyere enn de rødes første bud på Henderson. 20-åringen skal også være interessert i å flytte på seg, om budet blir godtatt av Sunderland.

På Merseyside ønsker man også å kvitte seg med folk og Joe Cole kan være ferdig i klubben, etter en svak debutsesong. Tottenham og Harry Redknapp har fortsatt ikke gitt opp den skadeplagede midtbanespilleren og et bud på rundt 3 millioner pund kan være det som skal til for at den tidligere West Ham-duoen gjenforenes i London, skriver avisen Metro.

Aston Villa har ingen manager, men det hindrer ikke Birmingham-klubben i å jakte spillere. Real Madrids Fernando Gago, skal være høyaktuell.

Everton trenger sårt en spiss og manager David Moyes hadde nok håpet at veteranen Miroslav Klose kunne få fart på «Toffees»-angrepet. Nå ser det imidlertid ut til at de blå fra Liverpool må se seg om andre steder etter en ny måljeger. Tyskeren, med polske aner, skal nemlig ikke være særlig lysten på en overgang til Beatles-byen.

Og ellers så skal Wigan være villige til å lytte til bud for Charles N'Zogbia og krever 9 millioner pund for vingen, West Bromwich Albion vil gjøre sitt ytterste for å beholde Peter Odemwingie og Stoke snuser på 24 år gamle Youssef Al Arabi, som for tiden spiller for franske Caen.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mail, Metro, Daily Mirror, talkSPORT, The Sun.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.