Mandagens Premier League-rykter

Foto: Ap/Scanpix

Chelsea flytter fokus fra Modric til Pastore.

25.07.11 11:59

Luka Modric har lenge sett ut til å være Chelseas hovedmål på overgangsvinduet denne sommeren. Nå ser det imidlertid ut til at London-klubben har flyttet fokus over på Javier Pastore. Ifølge Metro bekrefter Palermo at de er i forhandlinger om en overgang for den argentinske playmakeren. Roma og Manchester City skal også være interessert i å sikre seg 22-åringens tjenester. Prislappen skal ligge rundt 39 millioner pund for den teknisk briljante Palermo-spilleren.

En annen Serie A-profil som stadig linkes til Premier League er Romas visekaptein Daniele De Rossi. Begge Manchester-klubbene og Chelsea har vist interesse for 28-åringen. Nå rykker Romas sportsdirektør Walter Sabatini ut og benekter at det er aktuelt å la fremtidens Roma-kaptein dra. Ifølge talksport sier Sabatini at De Rossi aldri har vært og kommer aldri til å havne på overgangsmarkedet.

Newcastles Joey Barton ble i søndagens engelske tabloider linket til Manchester United. The Sunday Times hevder at Sir Alex Ferguson har vist interesse for den aggressive midtbanespilleren. På sin Twitter-konto benekter imidlertid den tidligere City-spilleren at han ønsker seg bort fra St. James-Park. 28-åringen synes det er hyggelig å bli linket til store klubber, men føler han har flere ting ugjort i Newcastle. Videre skriver han imidlertid at han mest sannsynlig forlater Newcastle etter sesongen, når kontrakten hans går ut.

Fortsatt mye rykter rundt Alberto Aquilanis fotballfremtid. Liverpool-fansen ser ut til å ha delte meninger om 27-åringen, som ifølge Daily Telegraph planlegger samtaler med italienske Fiorentina.

Flere sentrale midtbanespillere får spalteplass denne mandagen. Ingen overraskelse at Cesc Fabregas er en av dem. Heller ingen overraskelse at Barcelona er klubben han linkes til. Katalanernes president Josep Maria Bartomeu er i London for å forhandle fram en avtale som henter midtbaneeleganten tilbake til Camp Nou. Arsenal har verdsatt 24-åringen til 40 millioner pund, men skal nå være villig til å la ham gå for mindre hvis Thiago Alcantara kommer til London sammen med en slump med penger. Manchester United og Chelsea har tidligere vist interesse for 20-åringen.

Neil Wanocks fremtid som QPR-manager skal være i fare etter at 62-åringen har fått advarsler fra eierne Bernie Ecclestone og Flavio Briatore. QPR-eierne skal ha bedt Warnock om å være mer moderat i sine uttalelser til pressen. Det skal ikke ha blitt godt mottatt av manageren, melder The Sun. Warnock har beskyldt klubben for ikke å satse nok på overgangsmarkedet etter opprykket til Premier League.

Alan Smith kan være på vei til USA. I forkant at Newcasltes møte med Orlando City, hadde 30-åringen en samtale med den amerikanske klubbens manager Adrian Heath. Smith har ett år igjen av sin kontrakt på St. James Park og eier en leilighet i Florida. Foreløpig spiller Orlando City på andre nivå i USA, men har planer om å bli en Major League Soccer-klubb.

Nile Ranger er en annen Newcastle-spiller som kan være på vei ut. Tidligere Newcastle-manager Chris Houghton skal være interessert i å hente angriperen til Birmingham, melder Daily Mirror. Både Nikola Zigic, Marlon King og Cameron Jerome sliter med skader og Birmingham trenger sårt en spiss. Det var Christ Houghton som ga Ranger hans debut under sin periode som Newcastle-manager.

En som kan være på vei bort fra Birmingham er Ben Foster. 28-åringen er verdsatt til 6 millioner pund, men kan komme til å gå på lån til West Bromwich ut sesongen. Roy Hodgson er svært interessert i å sikre seg sisteskansen og Birmingham skal være interessert i å slippe å betale lønna hans etter nedrykket forrige sesong.

Manchester City er nær ved å sikre seg Sergio Aguero fra Atlético Madrid. Ifølge Sky Sports tror Roberto Mancini at avtalen kan være i boks i løpet av denne uken. Aguero, som har deltatt i Copa America, har ikke returnert til trening med Atletico, ettersom han vil ha et svar på hva fremtiden bringer. Nå kan det set ut som 23-åringens fremtid ligger på Etihad Stadium.

Samme nettsted melder at Patrice Evra forsøker å lokke Samir Nasri til Old Trafford. Manchester United er blant klubbene som følger franskmannen tett og mangelen på trofeer har gjort at 24-åringen nå ønsker nye utfordringer. Evra er klar i sin tale: Kom hit hvis du vil vinne trofeer, Nasri. Franskmannen har bare ett år igjen av kontrakten sin og blir også tett fulgt av Manchester City.

Kilder: The Sun, Daily Mail, Daily Mirror, Daily Star, Daily Express, The Times, Daily Telegraph, Metro, BBC, Sky Sports, Sporting Life, TalkSport.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.