*Nettavisen* Sport.

Mandagens Premier League-rykter

Foto: David Ramos / Getty / All Over Press

Premier League-klubb jakter spissstjerne.

Vi starter med Cristiano Ronaldo. Portugiseren blir stadig vekk koblet med en retur til gamleklubben Manchester United, men skal vi tro Real Madrid-president Florentino Perez kommer ikke dette til å skje med det første. Den mektige Real-lederen håper i stedet at Ronaldo skal skrive ny kontrakt med den kongelige klubb, og bli værende i Madrid i mange år framover.

Kanskje kan et par nye lagkamerater være det Ronaldo trenger for å forbli fornøyd. Gareth Bale har lenge blitt koblet med Real Madrid, og spanjolene har nok veldig lyst på Tottenhams walisiske juvel. Sportsdirektør Zinedine Zidane er imidlertid realist og vet at det blir dyrt. Franskmannen tror Real må ut med rundt 80 millioner pund for å få til en avtale.

Manchester United ender kanskje ikke opp med Ronaldo nå i sommer, men fansen kan i det minste trøste seg med at Monacos Nampalys Mendy står på ønskelisten til manager David Moyes. Monaco trenger sikkert å rydde litt i rekkene, med tanke på alle storkjøpene den franske klubben planlegger, og den 20 år gamle midtbanemannen kan lokkes til England.

Wayne Rooneys framtid i United er usikker og spissen kobles igjen til Paris St. Germain. Stopper Thiago Silva sier han gjerne vil se engelskmannen i den franske hovedstaden.

Vi flytter oss til Liverpool, der tidligere spisshelt Robbie Fowler ytrer meninger. Fowler synes Liverpool bør beholde storvokste Andy Carroll, og ikke selge ham unna nå i sommer. Caroll kostet Liverpool rundt 35 millioner pund, men har ikke slått helt til,. og 24-åringen skal angivelig nå være på vei til West Ham. Londonklubben vil betale 15 millioner pund for spissen.

En annen klubb som har et spissdilemma er Arsenal. Manager Arsène Wenger skal angivelig jakte både Gonzalo Higuain og Stevan Jovetic. Begge de to måljegerne skal imidlertid også stå på listen til Juventus. Det er ventet at Wenger vil bruke penger i sommer, og enkelte kilder melder at Arsenal og Higuain allerede har kommet langt i samtalene om en overgang.

Real Madrid på sin side har uttalt at de ikke vil selge Higuain før en ny hovedtrener er på plass i klubben.

Rafael Benítez holder for tiden til i Napoli og spanjolen ønsker å hente Fernando Torres til Italia. Benitez ser ut til å miste sin stjernespiss Edinson Cavani i sommer. Chelsea er blant klubbene som er svært interessert i Cavani, så en bytteavtale der londonklubben må skyte inn litt ekstra penger, er vel ikke utenkelig?

Nykommer Crystal Palace jakter forsterkninger foran comebacksesongen i Premier League. Portugiseren Amido Balde kan komme til klubben for 2,5 millioner pund.

Readings Hal-Robson Kanu er lei livet i klubben som rykket ned fra Premier League denne sesongen, og medgir at han gjerne stikker til Aston Villa, om sjansen byr seg.

Manchester City kommer trolig til å selge Carlos Tévez i sommer. Nå sjekker den lyseblå klubben om det er mulig å sende argentineren og 21 millioner pund til Milano og få Stephan El Shaaraw i retur. Milan-spilleren er sett på som et stort talent, men det skal nok en del til før AC Milan selger sin juvel.

En annen som er attraktiv er Aston Villas Andreas Weinmann. Nå skal imidlertid spilleren være i ferd med å skrive på en ny kontrakt med Birmingham-klubben.

Til slutt tar vi med at følgende spillere kommer til å stikke fra Wigan, som rykket ned i vår: Franco Di Santo, Albert Crusat, Adrian Lopez, og Ronnie Stam.

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Telegraph, Daily Mail, Metro, Mirror, The Sun, Daily Express, La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport.

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.