*Nettavisen* Sport.

Mandagens Premier League-rykter

Foto: FP PHOTO / ANDREW YATES

Denne superspissen kan bytte klubb i januar.

25.11.13 15:26

Hei og velkommen til en rykende fersk utgave av Nettavisens ryktespalte!

Arsenal leder tabellen og vil forsterke laget i januar. Nå skal de være ute etter å kjøpe Aston Villa-spiss Christian Benteke når vinduet åpner, og Arsène Wenger er klar til å sprenge banken for å hente superspissen.

Vi fortsetter i Newcastle, der det ryktes at byens stolthet jakter Reading-keeper Alex McCarthy (23) hvis Tim Krul (25) blir solgt i januar. Krul kobles til Juventus for 20 millioner pund, en verdi som trolig ene og alene er satt på bakgrunn av kampen mot Tottenham tidligere i år.

Også spanske Atlético Madrid skal være ute etter Newcastles nederlandske burvokter. Den spanske klubben har for tiden Thibaut Courtois på lån fra Chelsea, men om det ikke skulle være mulig å få til en permanent overgang der, skal Krul være et alternativ for manager Diego Simeone, skriver Sports Direct, som for øvrig er eid av Newcastle-eier Mike Ashley.

Manchester United og Liverpool skal samtidig være ute etter samme unggutt, og begge lags speidere har latt seg imponere av Dundee Uniteds 17 år gamle midtbanespiller Ryan Gauld. Da begge klubber var til stede for å se nærmere på unggutten, hadde han målgivende pasning til alle Dundees mål i 4-1-seieren over Partick Thistle. Gauld verdsettes til seks millioner pund.

Crystal Palace, Everton, Sunderland og Cardiff skal alle være ute etter AIK-vingen Nabil Bahoui. Den 22 år gamle ballkunstneren verdsettes til 2,5 millioner pund.

Arsenal skal være ute etter spissen Ciprian Marica, som spiller for den spanske klubben Getafe. Tottenham skal også være ute etter 28-åringen, som kommer fra Romania.

Tottenham skal samtidig være klare til å tilby åtte millioner pund for Sevillas midtbanespiller Diego Perotto i januar. 25-åringen har lenge hatt et ønske om å spille i Premier League.

På Old Trafford skal Manchester United være i gang med å renske stallen. I januar kan Anderson, Ashley Young og Shinji Kagawa forsvinne fra klubben, slik at David Moyes har midler til å hente inn Evertons superunggutt Ross Barkley. Det ryktes at Moyes vil by 20 millioner pund for hans tidligere elev når vinduet åpner.

De italienske gigantene Juventus kan bli neste stopp for Chelsea-stjerne Juan Mata. Spanjolen har ikke fått tillit under José Mourinho, og kan bli solgt i januar. Daily Mirror hevder imidlertid at han blir lånt ut når vinduet åpner.

Barcelona er også ute etter spillere fra Chelsea, men manager José Mourinho sier at katalanerne bare kan gi opp jakten på spillere som Ramires og Thibaut Courtois.

Roma har vært blant de sterkeste klubben i Serie A denne sesongen og manager Rudi Garcia ønsker å gjøre stallen enda sterkere. Javier Hernandez har slitt med spilletid i Manchester United denne sesongen, og til tross for en fin detalj før Wayne Rooneys 1-0-scoring mot Cardiff søndag, må nok meksikaneren finne seg i å stille bak Rooney og Robin van Persie i spisskøen. Det kan føre til at måljegeren søker nye utfordringer allerede i januar.

Ha en fin dag!

Kilder: BBC, Caughtoffside, SkySports, Sportinglife, Daily Mail, Daily Star, The Telegraph, Sports Direct News, m.f.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.