*Nettavisen* Sport.

Mandagens Premier League-rykter

TIL PREMIER LEAGUE? Flere klubber i Premier League skal være interessert i Xavi. Foto: Jaime Reina (AFP / NTB scanpix)

Barcelona-stjernen kobles til Premier League.

12.05.14 08:16

Sesongen i Premier League er over og vi beveger oss inn i det mediene liker å omtale som «silly season». Det betyr at ryktefrekvensen øker betraktelig og at vi etter hvert vil få se noen overganger. Det vil bli spennende tider.

Vi starter med serietoer Liverpool, som skal ha alvorlige intensjoner i jakten på Adam Lallana fra Southampton. Klubben skal være villig til å legge rundt 20 millioner pund på bordet for midtbanespilleren som har imponert stort.

Den samme klubben jakter også Nicolas Gaitan fra Benfica, men må belage seg på kamp om den offensive spilleren. Manchester City skal nemlig ha forberedt et bud på rundt 30 millioner pund for mannen fra Argentina.

Luis Suarez har uttalt at han ønsker å bli værende i Liverpool, men det stopper ikke ryktene fra å svirre. Real Madrid blir som vanlig nevnt i forbindelse med spissen og det storklubben skal være villig til å by 60 millioner pund. Dette er trolig ikke nok til å overtale Liverpool til et salg av stjernen.

Vi flytter oss over til Manchester United der det også skal brukes penger i sommer. Sky Sports melder at klubben har lagt inn et bud på Southamptons Luke Shaw verdt 27 millioner pund. Samme klubb skal også være interessert i å hente Kevin Strootman fra Roma. Det er Louis van Gaal, angivelig påtroppende manager, som skal ønske midtbanemannen. Strootman har også tidligere vært koblet med en overgang til Old Trafford-klubben.

Patrice Evra skal være på vei ut porten i Manchester og kan ende opp sammen med Nemanja Vidic i italienske Inter.

Det har vært en del spekulasjoner rundt framtiden til Hugo Lloris i Tottenham den siste tiden, men nå skal Spurs være lystne på å gi sisteskansen en ny kontrakt. Paris Saint-Germain snuser nemlig på den franske keeperen.

Tottenham er etter sigende også på jakt etter ny manager og nå ryktes det at tidligere Liverpool- og Chelsea-sjef Rafael Benitez skal være aktuell.

Arsenal-manager Arsene Wenger føler nok at han bare er et par velplasserte signeringer fra å kunne utfordre om gullet i Premier League og ser på Gareth Barry som et mulig alternativ. Barry har vært utlånt til Everton denne sesongen og gjort sine saker bra. Det er fortsatt Manchester City som eieren midtbanemannen. Barry står uten kontrakt til sommeren.

Arsenal skal også følge med på situasjonene til David Marshall i Cardiff og Loic Remy i Queens Park Rangers. Everton følger også med på sistnevnte.

Vi tar med at både Arsenal, Manchester United og Manchester City blir koblet med Barcelonas Xavi. 34-åringen har to år igjen av kontrakten med katalanerne, men kan bli fristet til å prøve seg i en ny klubb neste sesong.

Newcastle fikk en tøff avslutning på denne sesongen og ønsker nok nye spillere inn i sommer. Manager Alan Pardew skal ha sett ut Fabian Delph som en mulig kandidat når han skal på ferieshopping. Samme klubb skal også være ute etter Andreas Weimann. Begge spiller for Aston Villa og prisen for begge skal angivelig være 15 millioner pund.

Kilder: BBC, Daily Star, Daily Express, Metro, Sky Sports, The People.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.