RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mande (20) drømmer om VM i Brasil

TIL VM: Mande Sayouba håper å komme med i VM-troppen til Elfenbenskysten.
TIL VM: Mande Sayouba håper å komme med i VM-troppen til Elfenbenskysten. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Stabæk-keeper Mande Sayouba er lagkamerat med Didier Drogba og Yaya Touré.

Mande Sayouba er bare 20 år gammel, men er likevel èn av de få Tippeliga-spillerne som er i nærheten av å skulle spille VM i Brasil til sommeren.

Keeperen fra Elfenbenskysten fikk sin a-landslagsdebut mot Belgia i en treningskamp i mars i år.

Denne sesongen har han, i likhet med flere av sine lagkamerater i Stabæk, imponert stort.

Blir det VM-tur på unggutten fra Elfenbenskysten, må han bytte ut Jon Inge Høiland, Franck Boli og Anders Trondsen med navn som Didier Drogba, Cheick Tioté og brødrene Yaya og Kolo Touré.

Sayouba er ikke en som tar av ved tanken på dette. Han innrømmer at VM er en drøm for han som fotballspiller, og at det ville vært stort å få spille i Brasil, men han er likevel ydmyk når han får spørsmål angående landslagsspill.

- Kanskje jeg kommer med i troppen. Jeg håper det. Først må jeg likevel jobbe hardt for å bli bedre her. Jeg har hatt en god sesongstart, så jeg vil forsøke å følge opp det, sier han til Nettavisen.

Bradley tror på VM
Trener Bob Bradley har fått mye skryt i Stabæk. Når det kommer til Sayouba er det Bradleys tur til å gi ros.

- Han har hatt en veldig god start på sesongen. Han viser mye mer selvtillit, og virker mentalt mye sterkere enn da jeg kom. Jeg er utrolig fornøyd med den utviklingen han har hatt som keeper, forteller han Nettavisen.

Treneren mener at det nivået keeperen har levert på denne sesongen skal være nok til å komme til VM. Og i Stabæk er de tydelige på at det hadde vært gøy om en av deres spillere fikk sjansen i Brasil.

-Vi har jobbet godt med ham, og jeg tror han har en god sjanse sånn det ser ut nå. Det er vanskelig å spå noe mer enn det, men jeg tror han kommer med, sier Bradley.

Etter et eventuelt VM-sluttspill kan det være vanskelig for Bærums-klubben å beholde sin sisteskanse.

Selv har likevel ikke ivorianeren hastverk med å komme seg bort. Han legger dog ikke skjul på at han drømmer om noe enda større enn norsk Tippeliga. Han ønsker å spille i en av de største ligaene.

MOT BELGIA: Debuten for a-landslaget kom mot Belgia i mars.

- Så klart har jeg en større drøm. Favorittlaget mitt er Real Madrid, så å spille for de hadde vært stort, sier han til Nettavisen.

På spørsmål om Iker Casillas er hans favorittkeeper, ettersom han holder med det spanske hovedstadslaget, svarer han likevel overraskende.

- Nei, favorittkeeperen min er Gianluigi Buffon. Han er størst. Deretter kommer nok Casillas.

Fullt mulig
Trener Bradley mener at det er fullt mulig for keeperen å nå så langt han bare vil. Han forteller at den mentale styrken Sayouba har er bedre enn hos de fleste så unge spillere.

- Han er en veldig talentfull, ung keeper og som jeg sa har jeg sett stor forbedring i mine fire måneder her så langt. Om han fortsetter den trenden har han virkelig en god sjanse til å bli en topp, topp keeper.

Også Stabæk-kaptein Jon Inge Høiland har latt seg imponere av 20-åringen.

- Han har vært veldig, veldig god. Han har vært stabil. Det er noe han visstnok har slitt litt med tidligere - det at han gjør litt sånn «texas-ting». Etter sesongstarten har han likevel ikke gjort noe sånt sprell. Det at han presterer når det virkelig gjelder tyder på at han har et bra hode og en god mentalitet, forklarer kapteinen til Nettavisen.

Men fokus er altså likevel først og fremst Stabæk.

- Jeg fokuserer på Stabæk nå. Jeg trives her og ønsker å forbedre meg i klubben. Dette er hovedprioritet, avslutter Sayouba.

Relativt enkel gruppe
Elfenbenskysten har havnet i gruppe C i VM til sommeren. Der skal de møte Colombia, Japan og Hellas. Ivorianerne regnes som små favoritter i gruppen, men de fleste er enige om at alt kan skje i gruppe C.

Går Sayoubas lag videre fra puljespillet kan de komme til å møte Italia i åttendelsfinalen. Det betyr i så fall at unggutten kan få oppleve å spille mot sitt største talent i VM allerede i sommer.

VM starter 12. juni. Elfenbenskysten spiller sin første kamp mot Japan to dager senere.

Dersom Sayouba kommer med til VM, mister han sannsynligvis 3-4 kamper i Tippeligaen for Stabæk.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere